Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν, φοιτητές, εκπαιδευτικοί

Διαμαρτυρόμενοι φοιτητές διέκοψαν και την δεύτερη απόπειρα έναρξης του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:55

Στη ματαίωση, για δεύτερη φορά, της έναρξης του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία προχώρησαν οι διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, καθώς στην είσοδο του κτιρίου συγκεντρώθηκαν ομάδες εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών, για να διαμαρτυρηθούν για τον "προσχηματικό", όπως ανέφεραν, χαρακτήρα του εθνικού διαλόγου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συντονιστικού αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών, στόχος τους ήταν "να σπάσει το κλίμα αποδοχής και νομιμοποίησης που επιδιώκει να καλλιεργήσει το υπουργείο Παιδείας" και παράλληλα επισημαίνεται η άρνηση τους να συμμετέχουν στον διάλογο "την ίδια ώρα που η αγωνία χιλιάδων ανέργων συναδέλφων μας αντιμετωπίζεται ως πρόσφορο έδαφος για κάλπικες υποσχέσεις μόνιμων διορισμών, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο για όλο το 2016".

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:05

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 200 φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην είσοδο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (συμβολή Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας), όπου ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7 μ.μ. η πραγματοποίηση της δημόσιας συζήτησης του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία.

Θυμίζουμε πως η πρώτη συζήτηση της επιτροπής Εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία διακόπηκε ύστερα από διαμαρτυρία φοιτητών και εκπαιδευτικών με συνθήματα και πανό. Πιο συγκεκριμένα φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει την πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, για τα κενά που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια τα ΤΕΙ αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία. (Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ εδώ)

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ESOS.GR ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Πηγή: esos.gr