Απόφαση Συμβουλίου Εφετών, Δεν θα εκδοθούν, Ιταλία πέντε φοιτητές

Απόφαση Συμβουλίου Εφετών: Δεν θα εκδοθούν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

Κανείς από τους πέντε φοιτητές των οποίων την έκδοση ζητούσαν οι ιταλικές Αρχές δεν θα εκδοθεί, καθώς αρνητικό ήταν και το τρίτο του βούλευμα στην υπόθεση το Συμβούλιο Εφετών για τον τελευταίο και νεότερο των φοιτητών.

Οι πέντε συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Μιλάνο κατά την ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης EXPO τον περασμένο Μάιο.

Την περασμένη Παρασκευή, υπενθυμίζεται, το Συμβούλιο είχε αποφανθεί αρνητικά στην έκδοση τεσσάρων εκ των πέντε.

Το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίαζε από το πρωί της Δευτέρας για την τύχη του πέμπτου και μικρότερου από τους εκζητούμενους φοιτητές, εξέδωσε την απόφαση του και όπως και για τους άλλους τέσσερις, αρνείται την έκδοση του 19χρονου στην Ιταλία.

Αρνητική σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και η εισαγγελική πρόταση που επεσήμανε πως θα ήταν αντίθετη με την αρχή της δίκαιης δίκης διαφορετική απόφαση για τον 19χρονο από αυτές που ελήφθησαν για τους άλλους τέσσερις νεαρούς.

Οι πέντε φοιτητές κατηγορούνται από την Εισαγγελία του Μιλάνου με αδικήματα που επισύρουν ποινές από 8 έως και 15 ετών κάθειρξης ενώ στην Ελλάδα αντίστοιχα αδικήματα αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα με ελαφρότερες ποινές.

Με τα τρία αρνητικά στην έκδοση των νεαρών φίλων βουλεύματα ουσιαστικά δρομολογούνται οι διαδικασίες για την δίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr