Διαμαρτυρία, φοιτητών, Παρασκευή, υπουργείο Εργασίας, ασφαλιστικό Διαμαρτυρία οργανώνουν φοιτητές την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό

Διαμαρτυρία φοιτητών την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό

Διαμαρτυρία για την κοινωνική ασφάλιση, οργανώνουν οι φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 12μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Το ασφαλιστικό αφορά το μέλλον μας. Δεν ανεχόμαστε οι κόποι μας για να πάρουμε το πτυχίο μας και να δουλέψουμε στο επάγγελμα που επιλέξαμε να πάνε "στράφι". Δίπλα στα voucher, την κακοπληρωμένη δουλειά και τις τεράστιες ουρές νέων ανέργων αποφοίτων σαρώνεται ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα καθώς εμείς θα μπαίνουμε με το νέο σύστημα στη δουλειά επί της ουσίας χωρίς ασφάλιση:


Καταργούν το δημόσιο κοινωνικό σύστημα, οδηγώντας μας στους "καρχαρίες" της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσους το αντέχει η τσέπη τους, για τους υπόλοιπους είναι να «μην σου τύχει».

Οι αυξήσεις στις εισφορές προς τα ταμεία για εργαζόμενους με μπλοκάκι, σε επαγγέλματα όπως οι μηχανικοί, κάνουν την ασφάλιση «πολυτέλεια» για λίγους.

Με τα 5μηνα, την ανεργία, η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο αφού για να συμπληρώσεις τα απαραίτητα ένσημα θες 3 ζωές!

Και όλα αυτά την ώρα που η ασφάλιση φοιτητή που περιέχει το Πανεπιστήμιο είναι το πιο σύντομο «ανέκδοτο» με βάση τα οικονομικά των Πανεπιστημίων».

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλες τις φοιτητικές καταλήψεις - κινητοποιήσεις - πορείες κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητικές καταλήψεις - κινητοποιήσεις - πορείες» για να είσαι πάντα ενημερωμένος!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr