Αλληλεγγύη, πέντε φοιτητές, εκδοθούν, ιταλικές αρχές

Αλληλεγγύη στους πέντε φοιτητές - Ζητούν να μην εκδοθούν στις ιταλικές αρχές

Κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ: Ζητούν να μην εκδοθούν οι πέντε φοιτητές στις ιταλικές αρχές. Εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους.

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιείται στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, από συγγενείς και φίλους των πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή, για τους οποίους εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές.

Οι φοιτητές επέλεξαν σήμερα το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το θέμα ενόψει της απόφασης που  θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες από το Συμβούλιο Εφετών για το εάν θα εκδοθούν ή όχι στην Ιταλία.

Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελέας εφετών τους άφησε προσωρινά ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, την εμφάνισή τους (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Την περασμένη Πέμπτη, περίπου 60 αναρχικοί κατέλαβαν το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής, ζητώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησης των συλληφθέντων και τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία.