Τί ισχύει από την Δευτέρα 20/07 για φοιτητές και για τα ερευνητικά προγράμματα Τί ισχύει από την Δευτέρα 20/07 για φοιτητές και ερευνητικά προγράμματα

Τί ισχύει από την Δευτέρα 20/07 για φοιτητές και για τα ερευνητικά προγράμματα

Σύμφωνα με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εξαιρούνται των απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων και διδάκτρων, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο πιστωτικό ίδρυμα μέσω του οποίου διενεργείται η συναλλαγή από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων. Η πληρωμή των εν λόγω δαπανών συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω του πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό για την πίστωση τους και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου

Η μεταφορά μέγιστου ποσού πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημε− ρολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τη− ρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.

ΕΛΚΕ - ΑΕΙ

Μεταφορές πιστώσεων από ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή τεχνολογικό φορέα κατά την έννοια του Ν. 4310/2014 (Α ́ 258) σε λογαριασμό τηρούμενο σε πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και λειτουργεί στο εξωτερικό, ποσού που προέρχεται αποκλειστικά από μεταφορές πιστώσεων από το εξωτερικό, το οποίο πιστώθηκε σε λογαριασμό που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα εντός του 2015 αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών ή ερευνητικών σκοπών, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Για την πραγματοποίηση αυτών των συναλλαγών τα πιστωτικά ιδρύματα προβαίνουν στο άνοιγμα ειδικού προς τούτο λογαριασμού, στον οποίον και μόνον θα πι− στώνονται εφεξής τα προς μεταφορά ποσά.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Έμβασμα από ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό οργανισμό δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή τεχνολογικό φορέα κατά την έννοια του Ν. 4310/2014 (Α ́ 258) σε λογαριασμό τηρούμενο σε πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και λειτουργεί στο εξωτερικό ποσού που προέρχεται αποκλειστικά από έμβασμα από το εξωτερικό, το οποίο εκτελέστηκε μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των σκοπών ερευνητικού προγράμματος. Για την πραγματοποίηση αυτών των συναλλαγών τα πιστωτικά ιδρύματα προβαίνουν στο άνοιγμα ειδικού προς τούτο λογαριασμού, στον οποίον και μόνον θα πιστώνονται εφεξής τα προς μεταφορά ποσά.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα διαβάστε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr