‪#‎ErasmusMoments Δείτε το νέο επεισόδιο του ‪#‎ErasmusMoments‬ με επίκεντρο αυτή τη φορά τα όμορφα Ιωάννινα!

Δείτε το νέο επεισόδιο του ‪#‎ErasmusMoments‬ με επίκεντρο αυτή τη φορά τα όμορφα Ιωάννινα!

Αυτό είναι το τέταρτο επεισόδιο της #ErasmusMoments από την ESN Ελλάδα. Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα του να είσαι φοιτητής Erasmus, σε μια μικρότερη πόλη, όπως την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων (The Lake City).

Τι είναι το πρόγραμμα “Erasmus Moments”


Πρόκειται για μία σειρά μικρών επεισοδίων ντοκιμαντέρ σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+, το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα κινητικότητας για φοιτητές.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) είναι η μεγαλύτερη, εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989 και βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους, την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Το Βίτνεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και ο σύλλογος φοιτητών Erasmus της Ελλάδας, ESN Greece. Το ESN Greece είναι ένας εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος με στόχο την παροχή βοήθειας και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων φοιτητών στην τοπική κοινωνία . Αποτελείται από 21 τοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Κρήτη, Κοζάνη και Κομοτηνή, Λαμία, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα τόσο σε Πανεπιστήμια όσο και σε Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Σκοπός του προγράμματος “Erasmus Moments”

Ο σκοπός του προγράμματος “Erasmus Moments” είναι να παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμπειρίας Erasmus σε κάθε πόλη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που υπάρχουν φοιτητές Erasmus μέσω σύντομων συνεντεύξεων από τους διεθνείς φοιτητές και παρουσίασης της εκάστοτε πόλης μέσα από τα δικά τους μάτια. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο είναι το βίντεο για το Erasmus στην Αθήνα, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το δεύτερο αφορά άλλες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα) όπου άμεσα ξεκινούν τα γυρίσματα και το τρίτο μέρος αφορά πλέον τα γυρίσματα στο εξωτερικό με πρώτο σταθμό τη Λιθουανία.

Για να καταστούν δυνατά τα γυρίσματα στο εξωτερικό, έχει ξεκινήσει καμπάνια χρηματοδότησης από πολίτες (Crowdfunding) με σκοπό να καλυφθούν τα απαραίτητα έξοδα μετακίνησης και διαμονής η οποία είναι διαθέσιμη στο: http://igg.me/at/erasmusmoments .

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr