Στους βράχους της Γριάς Βάθρας, στην Σαμοθράκη, έπεσε  ένας νεαρός φοιτητής της Νομικής Σχολής.

Φοιτητής τραυματίστηκε μετά από πτώση στους βράχους της Γριάς Βάθρας

Στους βράχους της Γριάς Βάθρας, στην Σαμοθράκη, έπεσε ένας νεαρός φοιτητής της Νομικής Σχολής. 

Οπως γράφει το thrakitoday, άμεσα σήμανε συναγερμός στο νησί για την διάσωσή του, ενώ στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε ομάδα πυροσβεστικών που κατάφερε να τον απεγκλωβίσει.

Με την συνδρομή Ασθενοφόρου, ακολούθως, ο νεαρός φοιτητής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ώστε να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα, μιας και από την πτώση είχε τραυματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός υπέστη κάκωση θώρακα και ανέφερε άλγος και δύσπνοια – συμπτώματα που παρέπεμψαν τους γιατρούς στη διάγνωση πνευμοθώρακα, ο οποίος έχει δυσμενή εξέλιξη.

Όμως, για την επιβεβαίωση της διάγνωσης χρειαζόταν ακτινογραφία θώρακα, η οποία δεν γίνεται στο Κ.Υ. Σαμοθράκης λόγω έλλειψης χειριστή μηχανήματος. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και το οποίο, με αφορμή το ατύχημα του φοιτητή, επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, λύση δόθηκε χάρη σε έναν ιδιώτη ενώ διαπιστώθηκε πως ο φοιτητής είχε δύο σπασμένα πλευρά και μεταφέρθηκε στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.