Νεκροί πέντε φοιτητές από κατάρρευση μπαλκονιού

Νεκροί πέντε φοιτητές από κατάρρευση μπαλκονιού

Πέντε νεαροί Ιρλανδοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον οκτώ ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά στη πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια όταν το μπαλκόνι στο οποίο βρίσκονταν γκρεμίστηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας, τοπική ώρα.

Οι φοιτητές βρίσκονταν σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο του κτηρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν συνέβη το δυστύχημα, ενώ οι αρχές ερευνούν ακόμα τα αίτια.

Η εθνικότητα των θυμάτων επιβεβαιώθηκε από τον Ιρλανδό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σημείωσε ότι πιθανότατα οι τέσσερις να σκοτώθηκαν ακαριαία και ένας να υπέκυψε λίγο αργότερα, ενώ “οκτώ ή εννιά άλλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία”. Επιπλέον, πιστεύεται ότι “οι περισσότεροι ήταν φοιτητές".

Μάλιστα σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας τα τραύματα των επιζώντων είναι τόσο σοβαρά που “πιθανότατα απειλείται η ζωή τους”.

Η Καλιφόρνια αποτελεί δημοφιλή προορισμό για Ιρλανδούς φοιτητές τα καλοκαίρια, οι οποίοι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για να εργαστούν μέσω ενός προγράμματος χορήγησης προσωρινών αδειών παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr