Απλή επίπληξη στους φοιτητές που φέρονταν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Απλή επίπληξη στους φοιτητές που φέρονταν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αγανάκτηση προκαλεί η είδηση που μεταδόθηκε χθες από την εκπομπή "Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.  

Συνεργάτης της εκπομπής μετέδωσε πως η νέα Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από συνεδρίαση των καθηγητών, προχώρησε σε μια απλή επίπληξη προς την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών που φέρονταν βίαια στον άτυχο Βαγγέλη. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και η οικογένεια του άτυχου φοιτητή. Ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι η μητέρα του Βαγγέλη επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της Σχολής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της συνεδρίασης. Σε σχετικές ερωτήσεις της, η Διευθύντρια της απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.  

Σε ερώτηση της μητέρας πως συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που η προηγούμενη Διεύθυνση διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εκείνη φέρεται να της είπε ότι «αυτοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.»  

Στο ερώτημα αν θα ασκηθούν νέες διώξεις για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα απαντήσει η Δικαιοσύνη.   Την Τετάρτη 19 Μαΐου η Ασφάλεια Ιωαννίνων παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο των καταθέσεων, κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμφοιτητών του Βαγγέλη, που εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.  

Από την ολοκληρωμένη εικόνα των ερευνών στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ιωαννίνων, «κλείδωσε» η εκδοχή της αυτοχειρίας.