Διαφωνούν οι φοιτητικές παρατάξεις για τα αποτελέσματα Φοιτητικές εκλογές 2015: Διαφωνούν οι φοιτητικές παρατάξεις για τα αποτελέσματα

Στα περσινά (2014) επίπεδα κινήθηκε φέτος η προσέλευση των φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές.

Το ποσοστό άγγιξε το 50%, με περίπου 100.000 φοιτητές και σπουδαστές να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Σημειώνεται ωστόσο ότι κατά την εκλογική διαδικασία σε ορισμένα από τα ιδρύματα της χώρας, σημειώθηκαν επεισόδια.


Τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνουν την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία να παίρνει την πρωτιά. Πάντως για ακόμη μια φορά οι παρατάξεις διαφωνούν ως προς τα ποσοστά και δίνουν η καθεμιά τα δικά της αποτελέσματα.

Η τελική καταμέτρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (14/2015).

Συγχαρητήρια Σαμαρά για τη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σχολίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είπε αναλυτικά:

«Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr