Στο δρόμο για τις κάλπες Φοιτητικές Εκλογές 2015 που λαμβάνουν χώρα στις 13 Μαΐου

Στο δρόμο για τις κάλπες Φοιτητικές Εκλογές 2015 που λαμβάνουν χώρα στις 13 Μαΐου 2015

H πρώτη μαζική καταγραφή εκλογικής προτίμησης και μάλιστα σε μία πολύ σημαντική ηλικιακή ομάδα,αποτυπώνεται στις προσεχείς φοιτητικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα στις 13 Μαΐου.

Τα προγνωστικά δεν δείχνουν ντέρμπι ούτε φέτος καθώς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η «γαλάζια» παράταξη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ετοιμάζεται για την 29η διαδοχική της επικράτηση, μόνο που αυτή τη φορά αποκτά προστιθέμενη αξία. 


Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει αρκετά στις προσεχείς φοιτητικές προσπαθώντας να βγάλει από το «σκοτάδι» τη φοιτητική παράταξη ΑΡ.ΕΝ. που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα και μέσα στην φοιτητικό κίνημα. Από την άλλη, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η ΜΑΣ φαίνεται να διατηρεί τη σταθερή της πορεία μετά και το αποτέλεσμα των περσινών εκλογών. 

Στον αντίποδα, πολύ χειρότερη είναι η εικόνα για την άλλοτε αξιωματική αντιπολίτευση στα ανώτατα Ιδρύματα. Ο λόγος για την ΠΑΣΠ την φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και μετά βίας θα κατέλθει σε κάποια τμήματα σε αυτές τις εκλογές. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να ενισχύει τα ψηφοδέλτια της, τόσο σε μαζικότητα όσο και σε ποσοστά σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, γεγονός που αποτυπώνει την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr