Mια εμπειρία που δεν περιγράφεται με λέξεις ούτε με φωτογραφίες Εμπειρίες Erasmus - Τριανταφύλλου Ραφαέλα: Mια εμπειρία που δεν περιγράφεται με λέξεις ούτε με φωτογραφίες

Εμπειρίες Erasmus

Ονομάζομαι Τριανταφύλλου Ραφαέλα και πριν λίγο καιρό επέστρεψα από το Βουκουρέστι, αφού ολοκλήρωσα το καθιερωμένο ακαδημαϊκό εξάμηνο για erasmus φοιτητές.

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Ρόδου, ξαφνικά έπρεπε να σταθώ αντάξια στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, σε μία μεγαλούπολη, που μοναδικές εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες έχει μόνο να σου χαρίσει.


Για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο παρακολούθησα μαθήματα στο τμήμα ξένων γλωσσών και λογοτεχνίας του πανεπιστημίου στο Βουκουρέστι. Κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον με το δικό μου τμήμα μεσογειακών σπουδών.

Για πρώτη φορά βρέθηκα στον ίδιο χώρο με Ευρωπαίους φοιτητές αλλά και ντόπιους, ανθρώπους με εντελώς διαφορετικούς στόχους και όνειρα. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον τρόπο λειτουργίας ενός άλλου πανεπιστημίου, να συναναστραφώ με ξενόγλωσσους φοιτητές, να συνομιλήσω με καθηγητές και να μάθω την κουλτούρα ενός ξένου τόπου.

Συλλέγοντας για έξι μήνες εικόνες και στιγμές στο εξωτερικό, τολμώ να πω πως το πρόγραμμα Εrasmus με άλλαξε ολοκληρωτικά σαν άνθρωπο, με έκανε να σκέφτομαι και πέρα από το "εδώ" και να λειτουργώ συλλογικά. Μου έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψω, να μοιραστώ εμπειρίες με ανθρώπους που δε θα ξεχάσω ποτέ και να δημιουργήσω τις πιο δυνατές φιλίες.

Το πρόγραμμα Erasmus είναι η μεγαλύτερη εμπειρία που θα μπορούσε να αποκτήσει ένας φοιτητής, μια εμπειρία που δεν περιγράφεται με λέξεις ούτε με φωτογραφίες. 

Μην το σκέφτεσαι πολύ, απλά ζήσ' το !

triantafyloy rafaela

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr