«Εκμεταλλεύτηκαν τους φοιτητές για να δημιουργήσουν ένταση»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Σκούρος, την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση επερώτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση, καθώς δε συζητήθηκαν όλα τα θέματα, θα συνεχισθεί το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας.

Ευθύνες

Στη δήλωσή του ο κ. Σκούρος σημειώνει ότι η όλη κατάσταση δημιουργήθηκε με ευθύνη της παράταξης που είχε καταθέσει την επερώτηση: «Με την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος, ούτε ο κ. Γόντικας, ούτε ο κ. Γούργαρης, ούτε και κάποιος άλλος ζήτησε από τον πρόεδρο να δοθεί ο λόγος στους φοιτητές, καθώς ούτε και οι ίδιοι ζήτησαν να πάρουν το λόγο, και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ήσυχα.

Ύστερα από μία και πλέον ώρα από την ολοκλήρωση της συζήτησης της επερώτησης αυτής και ενώ το Συμβούλιο είχε προχωρήσει σε επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης, επανήλθαν οργισμένοι οι φοιτητές, παρακινούμενοι ή και κατευθυνόμενοι από ποιους άραγε; με στόχο τη δημιουργία έντασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο – όπως και έγινε – διακόπτοντας τη συνεδρίαση στη συζήτηση του πλέον σοβαρού θέματος της ημερήσιας διάταξης».

«Εκμεταλλεύτηκαν τους φοιτητές»

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού επισημαίνει ότι «δυστυχώς ο κ. Γόντικας και ο κ. Γούργαρης, συνεπικουρούμενοι από τον κ. Κάτσαρη, θεώρησαν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και προέτρεπαν τους φοιτητές να συνεχίσουν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, μέσα στην περίοδο της κρίσης και τις οποίες όλοι διαπιστώνουμε και αναγνωρίζουμε.

Το μόνο που αποκαλύφθηκε τελικά, είναι το γεγονός ότι οι κ.κ. Γόντικας και Γούργαρης, μη έχοντας καμία πρόταση εφικτή και υλοποιήσιμη να καταθέσουν για το θέμα της στέγασης των φοιτητών, επιχείρησαν να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης, απαράδεκτες για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου».