Ολονυχτία φοιτητών για τον λαό της Παλαιστίνης / Φωτορεπορτάζ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ολονυχτία φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Φωτορεπορτάζ

Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης δείχνουν με την ολονυχτία οι φοιτητές. Με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας και στον Λευκό Πύργο αντίχτοιχα.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και θα παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης. 

Δείτε εικόνες


photos Eurokinissi


photos Chris Avramidis


photos Eurokinissi

Αθήνα

Ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας:

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Ολονύκτια φοιτητική διαμαρτυρία την Δευτέρα 13/5 στις 20:00 στα Προπύλαια

Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δε σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη - Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον «στραγγαλισμό»της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δε λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός! 

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

 • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
 • Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
 • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
 • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
 • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. "Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!"

Όλοι στην ολονύκτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων τη Δευτέρα 13/5 μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια στις 20:00.

Την ίδια μέρα το πρωί οργανώνουμε συγκεντρώσεις μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης:

Την Δευτέρα 13/5 στις 19:00 στον Λευκό Πύργο οι Φοιτητικοί Συλλόγοι Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ολονύκτια διαμαρτυρία ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα, είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα Ύδρα στη Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντηση μας απέναντι στο έγκλημα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!

Την πρωτοβουλία στηρίζουν επίσης η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Ιματισμού Δέρματος Κλωστοϋφαντουργίας Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Τύπου- Χάρτου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, η Ένωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών κ Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), ο Σύλλογος Eργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων Pfizer Hellas και η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ

Απαιτούμε τώρα:

 • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
 • Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας
 • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
 • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
 • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. "Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!"

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να στηρίξει την πρωτοβουλία. Δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στο έγκλημα!

 

Κρήτη

Ανακοίνωση Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επιτυχημένη κινητοποίηση στο κέντρο των Χανίων που καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Εστίας, ΧΗΜΗΠΕΡ και ΜΗΧΟΠ , η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και άλλοι φορείς της πόλης ενάντια στην σφαγή που διεξάγεται στην Παλαιστίνη. Την κεντρική ομιλία την έκανε ο Νίκος Μαράκης , πρόεδρος του συλλόγου εστίας και μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Χαιρετίζουμε σήμερα όλο τον κόσμο, τα σωματεία, τους φορείς που στηρίζουν αυτές τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και στα Χανιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι κινητοποιήσεις δείχνουν ότι η νέα γενιά, οι εργαζόμενοι, βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά. Οι εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες με νεκρά παιδιά στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Τεράστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας και την στήριξη του Ισραήλ, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση που υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα." Ανέφερε επίσης ότι " δεν ανεχόμαστε να δίνονται εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της χώρας μας στις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, δεν ανεχόμαστε να φεύγουν από δω που είναι και η βάση της Σούδας φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου μάλιστα τα χρήματα που ξοδεύει η φρεγάτα «Υδρα» ημερήσιός που είναι 500.000 ευρώ, είναι τα χρήματα που χρειάζονται για να χτιστεί ένα κτήριο εστιών, που όλοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση με τα σπίτια και τα νοίκια εδώ στα Χανιά. Παλεύουμε επίσης τα πανεπιστήμια μας να μην μπλέκονται σε τέτοια σχέδια όπως είχε γίνει και δυο χρόνια πριν με το Πολυτεχνείο Κρήτης να διοργανώνει summer school υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ ."

Τέλος κάλεσε:

 • Να αποχωρίσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την λωρίδα της Γάζας
 • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος
 • Η Ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την στήριξη της στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ
 • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ύδρα»
 • Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία

---

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.