Φοιτήτρια έσκισε το πτυχίο της την ώρα της ορκωμοσίας / ΒΙΝΤΕΟ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτήτρια έσκισε το πτυχίο της την ώρα της ορκωμοσίας / ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε στο βίντεο παρακάτω τη στιγμή όπου φοιτήτρια σκίζει το πτυχίο της την ώρα της ορκωμοσίας - απονομής.. Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια φόρεσαν χειροπέδες, σήκωσαν πλακάτ υπέρ των Παλαιστινίων, ενώ μία απόφοιτη έσκισε το πτυχίο της πάνω στο βήμα της τελετής ορκωμοσίας του Πανεπιστημίου.

Αδικίες στις Πανελλήνιες

Οι φοιτητές καταγράφηκαν τη στιγμή που ανεβαίνουν στην εξέδρα, την Παρασκευή, για να παραλάβουν τα πτυχία τους, κατά τη διάρκεια τελετών ορκωμοσίας που περιορίστηκαν σημαντικά μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ για την κατάσταση στη Γάζα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, απόφοιτες ανέβαιναν στο βήμα επιλέγοντας έναν συμβολικό τρόπο για να διαδηλώσουν την εναντίωσή τους στη συνεργασία του πανεπιστημίου τους με ισραηλινές επιχειρήσεις και να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο άμαχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Απίστευτα σκηνικά σε τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Δείτε το βίντεο:

Κάποιες ανέβηκαν φορώντας χειροπέδες. Μία άλλη κρατούσε ένα χαρτί με την παλαιστινιακή σημαία και την αναγραφή «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», ενώ άλλη φοιτήτρια, αφού έλαβε το πτυχίο της, το έσκισε μπροστά στο κοινό, επιδεικτικά.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης, λόγω των αυξημένων φόβων για την ασφάλεια, μετά την κατασκήνωση που στήθηκε εκεί και κατέληξε σε χάος.

Αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη δύο φορές τον περασμένο μήνα, για να απομακρύνουν διαδηλωτές και στη συνέχεια να εκδιώξουν φοιτητές που κατέλαβαν παράνομα το εμβληματικό κτίριο Hamilton Hall του πανεπιστημίου, καθώς κλιμακώνονταν οι διαμαρτυρίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.