Οι φοιτητές της EESTEC Ξάνθης ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη!

Οι προσπάθειες των εθελοντών φοιτητών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της EESTEC Ξάνθης ανταμείφθηκαν για ακόμη μια φορά με το παραπάνω ύστερα από την ολοκλήρωση του δεύτερου διεθνούς σεμιναρίου (workshop) με τίτλο ‘Plan B : Hack the System’ και θέμα την προστασία απέναντι στους κινδύνους του διαδικτύου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του προηγούμενου διεθνούς workshop, η τοπική επιτροπή της EESTEC (Εlectrical Engineering Students' European Association) Ξάνθης αποφάσισε να θέσει τον πήχη υψηλότερα και να διοργανώσει μια εκδήλωση με περισσότερους συμμετέχοντες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία, με περισσότερες παροχές , αλλά και οφέλη γι’ αυτούς, καθώς και για την τοπική κοινωνία.

Το Workshop διήρκεσε 7 μέρες, από τις 22-29 Μαρτίου 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου, τα έξοδα διαμονής, διατροφής και τοπικών μετακινήσεων των διεθνών φοιτητών καλύπτονταν πλήρως από την οργάνωση, με σκοπό την ενίσχυση των φοιτητικών ανταλλαγών και των διαπολιτιστικών σχέσεων. Αποτελούνταν από δύο μέρη, το ακαδημαϊκό κομμάτι καθώς και την επαφή των συμμετεχόντων με την ελληνική καθημερινότητα και κουλτούρα.

Όσον αφορά το ακαδημαϊκό μέρος, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν 24 άτομα, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Ξάνθης, καθώς και διαλέξεις τις οποίες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φοιτητών του ομώνυμου τμήματος. Στόχος των διαλέξεων και των εργαστηρίων ήταν να αναδείξουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών, ευαίσθητων δεδομένων που εκτίθενται στο Ιnternet μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και γενικότερα να μεταφέρει στους συμμετέχοντες τις αδυναμίες των υπολογιστικών συστημάτων και τον τρόπο που αυτές μπορούν να αντιμετωπισθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Στα πλαίσια της πολιτιστικής ανταλλαγής, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφτούν μερικά από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας, όπως το “μονοπάτι της ζωής”, καθώς και να περιπλανηθούν στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης. Τα βράδια επισκέφτηκαν διάφορα μαγαζιά της πόλης, όπου δοκίμασαν διάφορα τοπικά εδέσματα, ερχόμενοι έτσι σε επαφή με τον τρόπο διασκέδασης των φοιτητών της Ξάνθης.

Κλείνοντας , η τοπική επιτροπή EESTEC LC Xanthi θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον υπεύθυνο καθηγητή της , κ. Γεώργιο Κυριακού , ο οποίος αποτέλεσε σημαντικός υποστηρικτής σε αυτό το εγχείρημα και η βοήθεια του ήταν καταλυτική . Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ForLabels , την ISACA,την ΙΩΝΙΚΗ, την DWHITE και την More than themes , αλλά και τους τοπικούς χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας , χάρη στους οποίους καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτό το πανευρωπαϊκό σεμινάριο.