Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί νοσηλεύεται η 22χρονη φοιτήτρια που μαχαίρωσε τρεις συμφοιτήτριές της

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί νοσηλεύεται με εντολή εισαγγελέα η 22χρονη Μαρία, η φοιτήτρια που την περασμένη Πέμπτη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριες της στην επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Το κορίτσι επισκέπτονται επιμελητές και ειδικοί ψυχίατροι προκειμένου να την εξετάσουν και να διαπιστώσουν την ψυχική της κατάσταση.

«Η ψυχική της υγεία όπως είναι λογικό δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Είναι άγνωστο μέχρι πότε θα μείνει στο ψυχιατρικό νοσοκομείο. Οι γιατροί που θα την παρακολουθήσουν θα κάνουν όλες τις απαραίτητες διαπιστώσεις και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Μαρία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsit η συνήγορος της 22χρονης, Γιάννα Παναγοπούλου.

Η συνήγορος δήλωσε ακόμη πως η υγεία της κοπέλας έχει κλονιστεί «εξαιτίας του χρόνιου σχολικού εκφοβισμού που υφίστατο, δύο χρόνια μαρτυρικού bullying».


Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο στο σπίτι των γονιών της βρέθηκε κοινωνική λειτουργός, η οποίο φέρεται να εξέτασε την οικογενειακή κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί εκεί όπου διέμενε η Μαρία. Παράλληλα, παρείχε υποστήριξη στους γονείς της, ούτως ώστε όταν η Μαρία γυρίσει στο σπίτι της να μπορούν να την στηρίξουν.

Σημειώνεται πως η 22χρονη μετά την επίθεση αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη της στις 8 Ιουνίου.

Η ίδια η Μαρία έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη για το τι περνούσε στη σχολή και πόσο υπέφερε. Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, η νεαρή κοπέλα ξέσπασε. «Θέλω να βγω από εδώ μέσα που με κρατάνε, δεν αντέχω άλλο να φοβάμαι, πέρασα τόσα πολλά και φρικτά μαρτύρια από εκείνες, κανείς σας δεν μπορεί να καταλάβει πώς ένιωθα όλο αυτό τον καιρό» λέει.

«Ξέρετε πώς είναι να σε κοροϊδεύουν συνεχώς; Με λέγανε θεούσα, μου λέγανε "πώς είσαι έτσι κοίτα τη φάτσα σου, είσαι σαν καλόγρια". Με βρίζανε, με εξευτέλιζαν συνέχεια. Μου λέγανε "είσαι τόσο άσχημη, είσαι κοντή, σπαστικιά και σπασικλάκι, πόντια…". Κάθε πρωί έκλαιγα, φοβόμουν πια να πάω στη Σχολή, δεν άντεχα μία ακόμη μέρα εφιαλτική, δεν καταλάβαινα γιατί μου το κάνουν αυτό, δεν μπορούσα να αντέξω, το έλεγα στους γονείς μου και εκείνοι οι καημένοι μου λέγανε να κάνω υπομονή, τελειώνει η Σχολή να πάρω το πτυχίο μου… Αλλά αυτό το πράγμα δεν μπορείς να το αντέξεις, δεν γίνεται…» λέει η 22χρονη για τις στιγμές που περνούσε σχεδόν καθημερινά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr