Μαρινάκης: Επαναστατική γυμναστική μειοψηφιών οι καταλήψεις / Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

|

Μαρινάκης για Καταλήψεις: Επαναστατική γυμναστική μειοψηφιών / Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Οφείλουμε να σεβαστούμε τους κόπους και την προσπάθεια των φοιτητών που θέλουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ανοιχτά Πανεπιστήμια και θα προστατέψουμε με όσα μέσα διαθέτει η Πολιτεία τις θυσίες των οικογενειών από το υστέρημά τους για τις σπουδές των παιδιών τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές και ως προς το σύνολο των φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και ως προς τον αριθμό των σχολών που έχουν λάβει αποφάσεις για κατάληψη.


Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο με σημαντική χρηματοδότηση “χωρίς προηγούμενο”. Ενώ δήλωσε: "Δεν θα πληρώσουμε την επαναστατική γυμναστική όλων αυτών, που αμφιβάλλω αν είναι φοιτητές".

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η κοινή Απόφαση των Πρυτάνεων για την Εξεταστική

Μαρινάκης για εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης απέστειλε την περασμένη Πέμπτη ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία υπογραμμίζει ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οι εξετάσεις των πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά.

Αναφέρθηκε στη σύνοδο των Πρυτάνεων που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και υπογράμμισε: «Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων των φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε νοσηρές μειοψηφίες. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους κόπους και την προσπάθεια των φοιτητών που θέλουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ανοιχτά Πανεπιστήμια και θα προστατέψουμε με όσα μέσα διαθέτει η Πολιτεία τις θυσίες των οικογενειών από το υστέρημά τους για τις σπουδές των παιδιών τους».

Το σχετικό απόσπασμα:

Απόφαση Πρυτάνεων: Ομόφωνα υπέρ για "Διαδικτυακή Εξεταστική"