Οικονομική στήριξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά για το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 μεταπτυχιακούς φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας ή αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού και ερευνητές.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές στην Ελλάδα: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε τέσσερις μεταπτυχιακούς φοιτητές μέχρι 6.000 € στον καθένα.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Εξωτερικό: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε οκτώ μεταπτυχιακούς φοιτητές μέχρι 12.000 € στον καθένα.


Οι υποψήφιοι (A & B) θα πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα:    

  • Πτυχίο από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με βαθμό τουλάχιστον 8/10 ή ισότιμη βαθμολογία από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.    
  • Βεβαίωση του Πανεπιστημίου της επιλογής τους ότι έχουν γίνει δεκτοί.    
  • Εμπεριστατωμένη πρόταση έρευνας σε περίπτωση που έχουν γίνει δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.    
  • Δύο συστατικές επιστολές πρόσφατες, πρωτότυπες οι οποίες να απευθύνονται στο Ίδρυμα.    
  • Πτυχία δύο ξένων γλωσσών.    
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ιδίων και γονέων.

Γ. Ερευνητές: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε τέσσερεις ερευνητές μέχρι 6.000 € στον καθένα.

Οι υποψήφιοι (Γ) θα πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα:    

  • Διδακτορικό δίπλωμα με βαθμό Άριστα.    
  • Εμπεριστατωμένη πρόταση έρευνας.    
  • Δύο συστατικές επιστολές πρόσφατες, πρωτότυπες οι οποίες να απευθύνονται στο Ίδρυμα.    
  • Πτυχία δύο ξένων γλωσσών.    
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ιδίων και γονέων.

Δ. Στη μνήμη του Βασιλείου Τρίχα: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ερευνητή, σε τομέα των θετικών επιστημών, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Ε. Στη μνήμη της Ναυσικάς Τρίχα: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ερευνητή, σε τομέα των θεωρητικών επιστημών, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

ΣΤ. Στη μνήμη του Δημήτρη Τριχόπουλου: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ερευνητή, στον τομέα της Ιατρικής, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Ζ. Στη μνήμη του Θάνου Βέλτσου: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ερευνητή, στον τομέα της Ιατρικής, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Η. Στη μνήμη του Ίωνος Δημητρίου: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ερευνητή, στον τομέα του Πολιτικού Μηχανικού, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Θ. Δωρεά του Κ.Ι.Κ.Π.Ε: Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε τρεις μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ερευνητές, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Οι υποψήφιοι (Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η & Θ) θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις αντίστοιχες κατηγορίες (Α/Β και Γ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος θα καλέσει για συνέντευξη στα γραφεία του Ιδρύματος μόνον όσους από τους υποψήφιους επιλέξει σε πρώτο στάδιο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ιδρύματος, Λυσικράτους 12, στην Πλάκα, τηλ. 210. 32 28 922, φαξ 210. 32 53 461, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 3.4.2015

Η ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ www.ipep-gr.org ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ «ΑΙΤΗΣΗ» ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ USERNAME KAI PASSWORD ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ «ΕΓΓΡΑΦΗ»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr