Με την καταδίκη των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε στο Κακουργοδικείο της Ξάνθης η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του ξυλοδαρμού των φοιτητών στις 2 Απριλίου του 2013 στην Κομοτηνή.

Λίγο πριν είχαν αρνηθεί να πληρώσουν λογαριασμό 8 ευρώ για σφηνάκια σε μπαρ, επειδή δεν τους έκοψαν απόδειξη, κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου που δίνει το δικαίωμα στον πελάτη να μην πληρώσει αν δεν λάβει απόδειξη.

Αν είσαι Φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πιο σημαντικά νέα της φοιτητικής σου ζωής, ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Οι κατηγορούμενοι, ο 22χρονος σερβιτόρος του καταστήματος στην πλατεία της Κομοτηνής και ο 32χρόνος φίλος του, είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για τον ξυλοδαρμό των φοιτητών μόλις αποχώρησαν από το κατάστημα. Ο 32χρονος είχε χτυπήσει τον έναν εκ των φοιτητών, ηλικίας 21 ετών, με αποτέλεσμα να του σπάσει το σαγόνι !

Ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα !

Η δίκη ήταν μαραθώνια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης, ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης ! Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε βαριά σωματική βλάβη, πλημμεληματικού χαρακτήρα, και καταδίκασε τον 32χρονο σε φυλάκιση 5 ετών με 3ετή αναστολή και τον 22χρονο σερβιτόρο σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή για συνέργεια. Το δικαστήριο απάλλαξε τους δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος που κατηγορούνταν επίσης.

Για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του φοιτητή από την Κέρκυρα, που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα, μίλησε ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, ο οποίος ανέλυσε τις πιθανές συνθήκες και τη σκληρότητα του χτυπήματος. Δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από την έδρα και τους δικηγόρους για τη ζημιά που θα μπορούσε να επιφέρει η γροθιά που δέχτηκε στο κρανίο το θύμα, με τον ιατροδικαστή να απαντά ότι θα μπορούσε να υπάρξει ελαφρύτερη αλλά και βαρύτερη βλάβη από αυτή που προκλήθηκε.

Το δικαστήριο ασχολήθηκε με πιθανό κύκλωμα “προστασίας”

Αρκετά απασχόλησε τους παράγοντες της δίκης όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις και από τα δημοσιεύματα που προσκομίστηκαν, η περίπτωση να συνδέεται άμεσα η υπόθεση με κύκλωμα “προστασίας” και μπράβων που φέρεται ότι δρα στην πόλη της Κομοτηνής, ενώ η ιδιότητα του μπράβου αποδοθηκε από αρκετούς στον 32χρονο δράστη, κάτι που δεν φάνηκε να δέχεται το δικαστήριο, λόγος για τον οποίο αθωώθηκαν και οι δύο ιδιοκτήτες.

Πλήρωνε ο σερβιτόρος για ανείσπρακτους λογαριασμούς

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο 32χρονος ήταν φίλος του σερβιτόρου και επενέβη και ότι στο κατάστημα ίσχυε το σύστημα πληρωμής από τους σερβιτόρους των τυχόν ανείσπρακτων λογαριασμών χωρίς να επιβαρύνεται η επιχείρηση.