ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: "Καμία συμμετοχή σε πορείες εκτός ΦΣ.. να σκύψουμε ευλαβικά το κεφάλι"

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: "Καμία συμμετοχή σε πορείες εκτός ΦΣ.. να σκύψουμε ευλαβικά το κεφάλι"

Φοιτητικές Παρατάξεις: Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με πλαίσιο που κατέθεσε στην Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΣΔΟΚΕ καλεί τους φοιτητές να μη συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και να μην κατεβαίνουν σε πορείες «με σωματεία που δεν έχουν καμιά σχέση με τον Φοιτητικό Σύλλογο» καθώς όπως αναφέρει «δεν πρέπει να αφήσουμε το αίσθημα της οργής να μας συνεπάρει» αλλά επί του ζητήματος της τραγωδίας των Τεμπών «να σκύψουμε ευλαβικά το κεφάλι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας». Τονίζει πως «οι εικόνες που αντικρίσαμε τον περασμένο διάστημα δεν αρμόζουν στη μνήμη των θυμάτων. Καταστροφή περιουσιακών στοιχείων, συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων σε πορείες με σωματεία τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον φοιτητικό σύλλογο, καταλήψεις».

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Απάντηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: "Κατάληψη για... Open bar"


Αναλυτικά το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

«Ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αλλά και εν γένει ως φοιτητική/ακαδημαϊκή κοινότητα αισθανόμαστε θλίψη και οργή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Απωλέσαμε φίλους μας, γνωστούς μας, θα μπορούσαμε να είναι κάποιος ή κάποια από εμάς.

Παρ’ όλα αυτά αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε το αίσθημα της οργής να μας συνεπάρει. Οι εικόνες που αντικρίσαμε τον περασμένο διάστημα δεν αρμόζουν στη μνήμη των θυμάτων. Καταστροφή περιουσιακών στοιχείων, συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων σε πορείες με σωματεία τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον φοιτητικό σύλλογο, καταλήψεις. Και μέσω όλης αυτή την καταστάση, το μοναδικό που επιτυγχάνεται είναι η σπίλωση της μνήμης των θυμάτων αλλά και η προσβολή προς τις οικογένειές τους. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, εμπειρογνώμονες μελετούν με προσοχή τις χρονιές αστοχίες και το τελικό πόρισμα θα το εκδώσουν τα αρμόδια δικαστήρια. Ο φοιτητικός σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν αντικαταστεί τις δικαστικές αρχές. Ωστόσο δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς.

Καλούμε σύσσωμη την φοιτητική κοινότητα να συνταχθεί μαζικά με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να σκύψουμε ευλαβικά το κεφάλι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας απόρροια του δυστυχήματος, να σηκώσουμε μανίκια και να δουλέψουμε. Να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε προτάσεις για το Πανεπιστήμιο μας την κοινωνία μας και να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες που ανασύρουμε διαχρονικά.  

Προτείνουμε για την εκπαιδευτική διαδικασία:

• Tην αναπλήρωση των μαθημάτων λόγω της απεργίας που θα λάβει χώρα στις 16/3/2023.

Επιπλέον προτείνουμε:

• Καμία συμμετοχή του Φοιτητικού μας Συλλόγου σε πορείες με σωματεία που ουδεμία σχέση έχουν με το Πανεπιστήμιο μας.

Για το δυστύχημα των Τεμπών:

• Συμβολική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο της Πανεπιστημιούπολης 1 κρατώντας ένα αναμμένο κερί στη μνήμη των θυμάτων τη Δευτέρα 20/3/2023 και ώρα 13:00».

τεμπη πορειες δαπ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr