Σύγκρουση τρένων (Τέμπη): Πληροφορίες για αρκετούς φοιτητές στο δρομολόγιο / ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Σύγκρουση τρένων (Τέμπη): Πληροφορίες για αρκετούς φοιτητές στο δρομολόγιο / ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη. Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο, τουλάχιστον 44 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές. Φοιτητές που βρισκόντουσαν στο τρένο, αμέσως μετά το ατύχημα, βοηθούσαν συνεπιβάτες τους να βγουν έξω. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί νέοι, φοιτητές, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε διασώστης, ενώ πολλές σοροί τώρα είναι στην διαδικασία αναγνώρισης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολη. 

Σε 44 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την τραγωδία με την μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τον τραγικό απολογισμό που ανακοίνωσε στις 4:00 το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής οι νεκροί έφταναν τους 26 με τον αριθμό των τραυματιών που μεταφερθηκαν σε νοσοκομεία να ανέρχεται σε 85. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 44.


Η επιβατική αμαξοστοιχία αριθμούσε 350 επιβάτες, 6μελές πλήρωμα εκ των οποίων οι δύο μηχανοδηγοί, και η εμπορική 2μελές πλήρωμα.

Σε πεδία μάχης έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία της Λάρισας που υποδέχονται νεκρούς και τραυματίες μετά τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι νεκροί φοιτητές!

Δυστύχημα στα Τέμπη: Η λίστα με τα ΟΝΟΜΑΤΑ των τραυματιών!

Συγκλονιστικές είναι οι φιγούρες των γονέων που αναζητούν μανιωδώς τα παιδιά τους ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες. 

Η εικόνα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Λάρισας είναι απελπιστική με το Γενικό να μετρά 14 νεκρούς και 20 τραυματίες με τον έναν από αυτούς να διακομίζεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για συγγενείς αγνοουμένων εξέδωσε η Πυροσβεστική σε νέα έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στις 07:28. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2410683175-76.

Κυρίως φοιτητές οι νεκροί και οι τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, έκανε λόγο για εικόνες θεομηνίας που «βλέπουμε μόνο σε ταινίες του Χόλυγουντ», σχετικά με την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν δύο τρένα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Στους τραυματίες βρίσκονται κυρίως φοιτητές, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας ενώ υπάρχουν και σοβαρά τραυματίες. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν επίσης στα νοσοκομεία, σημείωσε.

«Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της Ελλάδας αυτό που συνέβη. Είναι βγαλμένο από ταινία του Χόλυγουντ», είπε ο κ. Γούλας φανερά σοκαρισμένος.

Σημείωσε ότι βαγόνια σηκώθηκαν στον αέρα, ενώ υπάρχει βαγόνι που έχει εγκλωβιστεί κάτω από αλλά, τα οποία το καταπλάκωσαν. Ο κ. Γούλας επιβεβαίωσε ότι έγινε «μετωπική σύγκρουση» των δύο τρένων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί νέοι, φοιτητές, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε διασώστης, ενώ πολλές σοροί τώρα είναι στην διαδικασία αναγνώρισης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολη. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών: Το τραγικό κομμάτι είναι όταν οι οικογένειες θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν τις σορούς. Το έργο της αναγνώρισης είναι πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς επτά σοροί είναι απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι. Όσον αφορά τις ηλικίες των θυμάτων είπε πως δεν υπάρχει μικρό παιδί ενώ διαβεβαίωσε πως οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας και φοιτητές.

Σε άλλο σημείο είπε πως θα αργήσει η διαδικασία της αναγνώρισης καθώς θα είναι πολύωρη και σε κάποιους θα χρειαστεί να γίνει με εξέταση dna.

Σε 44 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικού με εμπορευματικό τρένο, αργά το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023) στην περιοχή Ευαγγελισμός Λάρισας, κοντά στα Τέμπη. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.

LIVE ενημέρωση μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Σαράντα δύο νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μετά την σύγκρουση επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Ευαγγελισμός στα Τέμπη, το βράδυ της Δευτέρας 28/2. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος διάσπαρτα μέλη.

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί, επίσης και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, είτε είναι χέρια είτε πόδια, που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ανήκουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα είτε σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν. Το έργο της πλήρους διερεύνησης δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ταυτοποίηση θα γίνει με DNA σε όλες τις σορούς και στα διάσπαρτα μέλη. Είναι αρκετές οι σοροί, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, η υπηρεσία λαμβάνει υπόψιν τους γονείς και τους συγγενείς, θέλει μέρες (1,2 μέρες)» είπε στο OPEN.

Όπως ενημέρωσαν από νωρίς τα ξημερώματα τα «Φοιτητικά Νέα» στο τρένο υπήρχαν και αρκετοί φοιτητές που είχαν φύγει από τη Θεσσαλονίκη και γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, οι οποίοι περιέγραψαν την εμπειρία τους. Αναστατωμένοι γονείς μαζεύονται στη Θεσσαλονίκη. 

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του επιβατικού με 350 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα. Τουλάχιστον 44 νεκροί και πολλοί τραυματίες. Τεράστια κινητοποίηση των Αρχών. Τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Για νεκρούς και σοβαρά τραματισμένους επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους μιλούν οι Αρχές. Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού  και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του νοσοκομείου της Κατερίνης για να παραλάβουν τους τραυματίες, καθώς δρομολογήθηκαν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών που είναι καλά στην υγεία τους.  

Περισσότερα ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.


 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr