Δεν είναι σίγουροι ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση τα κόμματα -1 στους οκτώ θεωρεί κατάλληλο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 1στους 12 τη ΝΔ

Αν και παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, δεν δραστηριοποιούνται στις πολιτικές παρατάξεις οι Έλληνες φοιτητές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Τεχνολογικού Ίδρυματος της Αθήνας, ενώ δηλώνουν πολύ δυσαρεστημένοι με την παρούσα κατάσταση στη χώρα. Θεωρούν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την ανεργία και τη μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ ψηφίζουν διαφορετικά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους, με τις μεγαλύτερες διαφορές να εμφανίζονται στα Λευκά και Άκυρα ψηφοδέλτια και στην αποχή.

Από την άλλη, η πλειοψηφία των φοιτητών (57,5%) θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν είναι κατάλληλο να διαχειριστεί την παρούσα κατάσταση και ανάμεσα στα κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ένας -μόνον- φοιτητής στους οκτώ θεωρεί κατάλληλο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις ένας στους 12 θεωρεί κατάλληλη τη ΝΔ.

Αναλυτικά, θεωρούν ως καταλληλότερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4,7% από τη ΝΔ και δηλώνουν διατεθειμένοι να ψηφίσουν ένα νέο κόμμα, αν τους ικανοποιούν οι θέσεις του και από αντίδραση στα άλλα κόμματα.

Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩ