Υπουργείο Παιδείας: Διά ζώσης η Εξεταστική Ιανουαρίου 2022 - Τι θα γίνει με τους φοιτητές που θα νοσήσουν

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Υπουργείο Παιδείας: Διά ζώσης η Εξεταστική Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 - Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Εξεταστική Πανεπιστήμια: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τις οδηγίες που αναλύονται στην Εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγο από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του Χειμερινού Εξαμήνου (Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου) στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Δυνατότητα να εξεταστούν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2 θα έχουν οι φοιτητές σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος που εστάλη από το Υπουργείο Παιδείας προς όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας: Η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιείται με φυσική παρουσία.

Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.   

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι:

1. Πιστοποιητικού εμβολιασμού,

2. Πιστοποιητικού νόσησης,

3. Βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου,

4. Εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Το Υπουργείο Παιδείας τονίζει: «Η υπευθυνότητα που έχει επιδείξει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας μέσω του μαζικού εμβολιασμού αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη ασπίδα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Παραμείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Γίνε μέλος στη σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τους φοιτητές της χώρας!

Εκδόθηκε η απόφαση για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων δια ζώσης - Σε ισχύ από 10/01 έως 17/01

Καθηγητές ΠΑΔΑ: Τα συλλογικά όργανα των Παν/μίων να αποφασίσουν τους τρόπους διδασκαλίας και εξέτασης

Το Πάντειο ζητά εξ αποστάσεως μαθήματα & εξεταστική - Μπορεί να αποβεί καταστροφική η επιστροφή στα αμφιθέατρα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.