Στα παλιά... καλά δοκιμασμένα «επιχειρήματα» για τη συμβολή των πανεπιστημίων στην τόνωση της τοπικής... κατανάλωσης κατέφυγε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου για τα τμήματα με δίδακτρα που ιδρύονται για ξενόγλωσσους φοιτητές.

«Είμαστε σε μία ιστορική στιγμή. Το οφείλετε στους πολιτικούς της Χίου και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Φανταστείτε αυτούς τους φοιτητές που θα είναι στη Χίο τους λεγόμενους "νεκρούς" μήνες, που θα καταναλώνουν, αυτά τα τμήματα θα προσελκύουν νέους επιστήμονες από το εξωτερικό», είπε μεταξύ άλλων. Διαβεβαίωσε δε ότι δε θα κοστίσουν τίποτα τα νέα τμήματα που φτιάχνονται για φοιτητές εκτός ΕΕ, γιατί θα έχουν δίδακτρα «για να αυτοχρηματοδοτούνται τα ιδρύματα».

Η «παροχή» στην τοπική οικονομία με τους φοιτητές - «χειμερινούς τουρίστες» δεν είναι βέβαια τίποτα μπροστά στον οδοστρωτήρα που εξαπολύει η ίδια πολιτική στο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, με την επίθεση στο μορφωτικό δικαίωμα και το μέλλον της νεολαίας, στην οποία επίσης «οφείλει» ο λαός να απαντήσει.