Το κτήριο, ενα πραγματικό στολίδι. Συνεδριακός χώρος τουλάχιστον 60 θέσεων, 52 δωμάτια διαστάσεων φοιτητικής εστίας με κλιματισμό και όλα αυτά σε ένα καταπληκτικό χώρο στον Καστελόκαμπο στο Ρίο.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ

Δείτε πανοραμική φωτό 360

http://360.io/A9zkhx

Κάνετε drag με κλικ πάνω στην φωτογραφία για να την περιστρέψετε!

Ο κ. Νίκος Συναδινός είναι ο διευθυντής του ιδρύματος, με ιδιοκτήτες τον κ. Δημήτριο Σταυρόπουλο και την κα. Λίλυ Σταυροπούλου. Το κληροδότημα διοικείται από Δ.Σ. του οποίο πρόεδρος είναι ο Πέτρος Συναδινός.

Το thebest.gr μίλησε με τον κ. Συναδινό ο οποίος μας ανέλυσε τα ιδιαίτερα στοιχεία του κληροδοτήματος που σήμερα στολίζει το αρκτικό διαμέρισμα της Πάτρας.

Το έργο του πανέμορφου και υπερσύγχρονου ξενώνα στον Καστελόκαμπο ξεκίνησε το 2005 και εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2007. Κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ (οικοπέδο και εγκαταστάσεις).

Φιλοξενούσε για μια 5ετία μετά απο σχετική σύμβαση με το ΕΙΝ (Εθνικό ίδρυμα Νεότητας) φοιτητές εξωτερικού, μεταπτυχιακούς και μέσω του ERASMUS. Στους χώρους του έμεναν και καθηγητές που έκαναν ομιλίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο συνεδριακό του ξενώνα.

Η σύμβαση έχει πλέον λήξει και η διοίκηση του ξενώνα βρίσκεται σε φάση διαβουλεύσεων με το πανεπιστήμιο Πατρών για νεα συνεργασία. 

Από τα 52 δωμάτια του ξενώνα σήμερα χρησιμοποιούντα μόνο τα 10. Αυτή τη στιγμή τρέχει το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» το οποίο κάνει ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (σύλλογος μπάσκετ). Ο κ. Βαγγέλης Λιώλιος, γνωστός επιχειρηματίας της αλυσίδας coffe Island, πήρε την πρωτοβουλία και στον Καστελόκαμπο φιλοξενούνται μαθητές, αθλητές απο όλη την Ελλάδα των οποίων οι οικογένειες έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Μέσω υποτροφιών πηγαίνουν σχολείο στα εκπαιδευτήρια ΠΑΝΟΥ και διαμένουν στις κλίνες του ξενώνα ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές του στις τάξεις από την Α” εως και την Γ” Λυκείου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr