Ποιοι «λιμνάζοντες» φοιτητές δεν έχουν διαγραφεί και προλαβαίνουν το πτυχίο

Από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου για τους «αιώνιους» φοιτητές, εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ή υπέβαλαν τη σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις.

Σχεδόν 25.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πτυχίο μέχρι την 30.4.2015, εκμεταλλευόμενοι τη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα σε σπουδαστές οι οποίοι εισήχθησαν πριν από το έτος 2003 σε ΑΕΙ τετραετούς κύκλου σπουδών, πριν από το 2001 σε ΑΕΙ 5ετούς κύκλου σπουδών και πριν από το έτος 1999 σε ΑΕΙ 6ετούς κύκλου σπουδών να μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη φοίτησή τους μέχρι την 30.4.2015.

Το Υπουργείο Παιδείας, με την εξαίρεση αυτή η Πολιτεία δίνει τη δυνατότητα σε όσους φοιτητές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και έχουν επιδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν το πτυχίο τους χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ. 


Όσοι φοιτητές οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ ή συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014, ή απλώς είχαν υποβάλει δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις, δικαιούνται να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2015.

Δείτε την ρύθμιση που ψηφίστηκε για τους αιώνιους φοιτητές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr