Μένουν κλειστά και για το Εαρινό Εξάμηνο τα Πανεπιστήμια!

Μένουν κλειστά και για το Εαρινό Εξάμηνο τα Πανεπιστήμια

Κλειστά Πανεπιστήμια - Σχολές: «Δύσκολο να επιστρέψουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες οι φοιτητές αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6, ο ειδικοί εκτιμούν ότι παρότι οι νεαρότερες ηλικίες δεν έχουν πρόβλημα σε περίπτωση που νοσήσουν ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του εξαμήνου που ξεκινά τη Δευτέρα το πιθανότερο είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά.


Όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ . Συρίγος, εκτίμησε ότι το ειδικό αυτό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. Όπως είπε, υπάρχουν πολλά σενάρια μεταξύ των οποίων λένε ότι ίσως με έναν τελετουργικό τρόπο κάποιοι να θελήσουν να αποδείξουν ότι η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, να διαπομπεύσουν δηλαδή το Σώμα. Άλλο σενάριο, λέει ότι ίσως σταματήσουν και εξαφανιστούν όλα τα περιστατικά βίας.

Άγνωστο παραμένει για το τι θα γίνει με τις κατατακτήριες εξετάσεις των υποψηφίων καθώς η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι "Οι κατατακτήριες θα μπορέσουν γίνουν όταν πάρουμε το πράσινο φως για δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων".

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την άμεση διεκπεραίωση των Κατατακτηρίων Εξετάσεων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr