Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η  22χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια των επεισοδίων στο Ηράκλειο, με αφορμή την κινητοποίηση για τα έξι χρόνια από το θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φοιτήτρια αρνήθηκε τη συμμετοχή της στα επεισόδια. Για την κατοχή αντιασφυξιογόνου μάσκας ισχυρίστηκε ότι την είχε μαζί της επειδή σε αυτές τις πορείες, συχνά, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων και για τη βαριοπούλα που βρέθηκε στο σακίδιό της υποστήριξε ότι δεν ήταν δική της αλλά κάποιοι την έβαλαν σε αυτό.

Η ανακρίτρια την άφησε ελεύθερη και της επέβαλε περιοριστικούς όρους, να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, να καταβάλει εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 22χρονη συνελήφθη γιατί είχε στην κατοχή της μία βαριοπούλα, φορούσε κουκούλα και αντιασφυξιογόνο μάσκα και προκαλούσε φθορές σε καταστήματα.

Χθες, ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της ποινικές διώξεις για φθορά ξένης περιουσίας και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Έξω από τα δικαστήρια, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθεί με πανό και συνθήματα για τη σύλληψη της φοιτήτριας.