ΠάΝΚΣ: Είναι εύκολο να αρνείσαι τα πάντα αλλά να μην προτείνεις τίποτα

ΠάΝΚΣ: Είναι εύκολο να αρνείσαι τα πάντα αλλά να μην προτείνεις τίποτα

❌ Όχι, η αύξηση της χρηματοδότησης δεν θα λύσει το πρόβλημα της βίας στο πανεπιστήμιο. Είναι ένα διαφορετικό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί σε διαφορετική βάση.

❌ Όχι, τα 30εκ του Υπουργείου Προ.Πο. δεν μπορούν να καταργήσουν την πανδημία και να ανοίξουν τις σχολές μας. Δεν μπορεί να φτιαχτεί μια αίθουσα για κάθε φοιτητή, αυτή είναι η πραγματικότητα.


❌ Όχι, οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες. Αλλά αυτοί που χτίζουν καθηγητές και χτυπάνε φοιτητές με τις "λάθος απόψεις", είναι.

✅ Ναι, έπρεπε να προστεθεί αυστηρή αξιολόγηση και των καθηγητών με ποινές, όχι μόνο των φοιτητών, ώστε να προστατευθούμε από τις διαχρονικές αυθαιρεσίες που συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο. Δεν έγινε ακόμα.

✅ Ναι, έπρεπε να μειωθεί το όριο των 20 ωρών εργασίας για φοιτητές Ν+Ν/2, ώστε να δικαιούνται παράταση σπουδών και όσοι εργάζονται με μαύρη εργασία.

✅ Ναι, έπρεπε να σταλούν ηλεκτρονικά τα συγγράμματα ώστε να μην καθυστερήσει λεπτό η διανομή τους. Ξανά, δεν έγινε.

❗ Το γεγονός όμως ότι σαν ελληνικά πανεπιστήμια βρισκόμαστε στα τάρταρα των διεθνών αξιολογήσεων, ότι οι πρυτάνεις διαχρονικά θάβουν τα περιστατικά βίας όποτε θέλουν, ότι γίνεται διαχείριση κονδυλίων χωρίς κανείς να λογοδοτεί σε κανέναν, ότι τα βασικά και αναγκαία για τους φοιτητές δεν καλύπτονται από τα πανεπιστήμια αλλά ταυτόχρονα τα ίδια τα πανεπιστήμια βρίσκουν χρήματα για σοφέρ πρυτάνεων και ηλεκτροκίνητα οχήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς καμία σημαντική χρησιμότητα για το ίδρυμα ή τους φοιτητές (βλ.ΠΑΔΑ), είναι η πραγματικότητα.

❗ Είναι λοιπόν, διαφορετικό να γίνεται αυτή η πολύ συγκεκριμένη συζήτηση και κάτι τελείως άλλο να διαιωνίζεται ο παραλογισμός του ελληνικού Πανεπιστημίου με τις εικόνες που είδαμε σήμερα.

Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών - ΠάΝΚΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr