Εξεταστική σε όλα τα μαθήματα για όλους τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου; - Δείτε αναλυτικά!

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετάσχουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου.

Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση, με επικεφαλής την Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση χιλιάδων οικογενειών, που τα παιδιά τους σπουδάζουν και ειδικότερα εκείνων που η Σχολή τους εδρεύει μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Διαβάστε Επίσης: Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για διεξαγωγή διπλής εξεταστικής


Ζητούν να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να λάβουν μέρος στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου του 2015 και να εξεταστούν σε μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως του εξαμήνου διδασκαλίας τους.

Φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας θα σκεφτεί πολύ σοβαρά και φέτος εάν θα προβεί σε αυτή την κίνηση, αφού πέρσι, το ίδιο χρονικό διάστημα, ψηφίστηκε η τροπολογία για την εξεταστική σε όλα τα μαθήματα, για όλους, η οποία έδωσε μια ανάσα στους φοιτητές. 

Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επαναληπτική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους.

Αναμένεται να δούμε την απαντήση που θα δώσει ο Υπουργός Παιδείας όσον αφορά το θέμα της εξεταστικής περιόδου του Φεβρουαρίου.

Μείνετε συντονισμένοι στα ''Φοιτητικά Νέα'', για να μαθαίνετε πρώτοι, όλα τα νέα που σας αφορούν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr