Αναβρασμός σε Πανεπιστήμιο της Βρετανίας - Σχεδόν 1000 φοιτητές θετικοί στον κορονοϊό

Σχεδόν 1000 φοιτητές θετικοί στον κορονοϊό σε Πανεπιστήμιο στη Βρετανία

Αναβρασμός επικρατεί στο Durham University καθώς σχεδόν 1.000 φοιτητές και μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η πρυτανεία του δημόσιου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Βρετανίας την Πέμπτη (15/10).


Το πανεπιστήμιο της βόρειας Αγγλίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι 958 σπουδαστές και έξι μέλη του προσωπικού του διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 το επταήμερο ως προχθές Τετάρτη.

Εκπρόσωπος του ιδρύματος ανέφερε ότι «τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των καταγραμμένων κρουσμάτων μεταξύ των φοιτητών και του προσωπικού αυξανόταν σταθερά, με περίπου 100-150 νέα να αναφέρονται καθημερινά. Παρακολουθούμε ενεργά και συστηματικά την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε σε συνεργασία με ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα όπου απαιτείται».

Πρόσθεσε ότι τα μέλη του προσωπικού και οι φοιτητές που έχουν μολυνθεί τέθηκαν σε απομόνωση όπως ορίζουν οι συστάσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και έχουν «την πλήρη υποστήριξή μας».

Δύο από τα 17 κολέγια του Durham, το St Mary's και το Collingwood, επέβαλαν περιοριστικά μέτρα από την 8η Οκτωβρίου για να περιοριστεί η εξάπλωση.

Από την αρχή του εξαμήνου, συνολικά 1.209 φοιτητές και 11 μέλη του προσωπικού στο Durham έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.

Το πανεπιστήμιο έχει περίπου 4.000 μέλη προσωπικού και 20.500 φοιτητές.

Το BBC μετέδωσε στο μεταξύ ότι 749 φοιτητές και 11 μέλη του προσωπικού του Newcastle University επίσης διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί το επταήμερο ως την Τετάρτη, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα σχεδόν 2.000 από την έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου.

Πέραν αυτού της Νιούκασλ, αρκετά ακόμη βρετανικά πανεπιστήμια έχουν καταγράψει εστίες, ανάμεσά τους τα University of Manchester, University of Sheffield και Manchester Metropolitan University, που ήδη έχουν αναστείλει τα μαθήματα με φυσική παρουσία και κάνουν παραδόσεις μόνο ψηφιακά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr