Προσοχή Φοιτητές: Διακινείται Fake news σχετικά με την εξεταστική στα Πανεπιστήμια!

Προσοχή Φοιτητές: Διακινείται Fake news σχετικά με την εξεταστική στα Πανεπιστήμια!

Μετά από επικοινωνία πολλών φοιτητών με τα «Φοιτητικά Νέα» σχετικά με ψευδής είδηση / fake news που κυκλοφορεί μεταξύ φοιτητών για την επερχόμενη εξεταστική σας παραθέτουμε τα εξής:

Τις τελευταίες ώρες διακινείται μεταξύ της φοιτητικής κοινότητας ένα νέο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο αναφέρει ψευδείς πληροφορίες.


Το μήνυμα, το οποίο σας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο και σχετική εικόνα παρακάτω, είναι γραμμένο με τρόπο που έχει ως σκοπό να παρασύρει τους φοιτητές για να φαίνεται αληθές.

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές ότι:

1) Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ΑΕΙ Βασίλης Διγαλάκης, όπως και η Σύνοδος των Πρυτάνεων ξεκαθάρισαν πως οι εξετάσεις των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

2) Οι αποφάσεις για το πως θα εξεταστούν οι φοιτητές (πχ. δια ζώσης ή με εξ αποστάσεως μεθόδους) ορίζονται από το κάθε Ίδρυμα ξεχωριστά.

3) Έχει ήδη εκδοθεί σχετική εγκύκλιος σχετικά με την επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

4) Οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό επιτρέπονται από σήμερα Δευτέρα 18 /5 για όλον τον πληθυσμό. Δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση που να εξαιρεί αποκλειστικά και μόνο οι φοιτητές μέχρι τις 15 Ιουνίου όπως αναφέρει το Fake news.

Το fake news κείμενο που διακινείται μεταξύ των φοιτητών αναφέρει:

"Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται:

1) η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των υπολοίπων εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, και των μαθημάτων έως και τις 18 Μαΐου 2020,

2) Σήμερα 16 Μαΐου ύστερα από την σύγκλιση όλων των Πρυτάνεων μαζί με την Υπουργό Παιδείας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον πρωθυπουργό της χώρας αποφασίζουμε τα εξής:

3) Απαγορεύονται οι μετακινήσεις φοιτητών μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020 και μέχρι νεωτέρας όταν ανοίξουν οι μετακινήσεις από νόμο σε νόμο και από χώρα σε χώρα

4) Οι φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον αντίστοιχο καθηγητή ώστε οι εξετάσεις του μαθήματος να γίνουν με τηλεδιάσκεψη ή με απαλλακτική εργασία, Εάν δεν περάσουν το μάθημα θα μεταφερθεί αυτόματα στην διπλή εξεταστική του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

5) Τα πανεπιστήμια και όλα τα ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως Γαλλική Αγγλική φιλολογία θα έχουν διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

6) Όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα έχουν μαθήματα με τηλεδιάσκεψη μέχρι την 15 Ιουνίου 2020.

7) Όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα έχουν διπλή εξεταστική 01 – 25 Σεπτεμβρίου η πρώτη 5 – 25 Οκτωβρίου η δεύτερη εξεταστική 8. Οι φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο μπορούν να δώσουν μαθήματα και στις τρεις εξεταστικές

9) Τα πανεπιστήμια που έχουν εργαστήρια όπως η Ιατρική και άλλες σχολές μεταφέρονται κατευθείαν στην διπλή εξεταστική του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Δεν μετράνε οι απουσίες.

10) Την Δευτέρα θα υπάρχουν ανακοινώσεις μετά την κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τους Υπουργούς Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

11) Οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές σχολείων και πανεπιστημίων θα υπάρχει νεώτερη ενημέρωση και θα παραμείνουν κλειστές για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως"

ΠΡΟΣΟΧΗ στις fake εικόνες-screenshots που φτιάχνουν φοιτητές για να παραπληροφορήσουν και να παρασύρουν στο άγχος συμφοιτητές τους!

Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τους συμφοιτητές σου!

Μείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr