Τι θα γίνει με την εξεταστική και με τα εργαστηριακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια!

Τι θα γίνει με την εξεταστική και με τα εργαστηριακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια!

Οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας περιμένουν αγωνιωδώς μια επίσημη ενημέρωση από το Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν για τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν για τα μαθήματα του Εαρινού Εξαμήνου. 

"Μόλις μας το επιτρέψει ο ΕΟΔΥ" θα γίνουν οι εξετάσεις των φοιτητών στα Πανεπιστήμια δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης, αφήνοντας στην άκρη για την παρούσα στιγμή την πιθανότητα για εξ αποστάσεως εξεταστική. Αυτό όμως τονίζεται πως θα εξαρτηθεί με την πορεία της πανδημίας και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ προς το Υπουργείο Παιδείας.


Ο κ. Διγαλάκης επανέλαβε ότι τα μαθήματα διδάσκονται εξ αποστάσεως σε ποσοστό άνω του 96% και συνεπώς το εαρινό εξάμηνο δεν χάνεται σε καμία περίπτωση.

Και πρόσθεσε πως κάποια λίγα μαθήματα που δεν γίνονται και είναι στο 4% και είναι καθαρά εργαστηριακά αυτά θα καλυφθούν μετά που θα ανοίξουν με φυσική παρουσία τα Πανεπιστήμια.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού:

Παράλληλα στην Κύπρο, ο Φορέας Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση, προτρέπει σε εναλλακτικές μορφές τελικής εξέτασης-αξιολόγησης των φοιτητών που σπουδάζουν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο φορέας τονίζει προς τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων της Κύπρου πως οι εναλλακτικές μορφές εξετάσεων θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές για ποιότητα στην εκπαίδευση.

Ανάμεσα στις εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης που προτείνει ο φορέας προς τα Ιδρύματα είναι:

1. Προφορική εξ αποστάσεως εξέταση,

2. Ηλεκτρονική γραπτή εξέταση και επιτήρηση,

3. Αξιολόγηση με ανοικτά βιβλία (Open-book exams/ take-home exams)

ενώ στις περιπτώσεις όπου, λόγω ιδιαιτερότητας γνωστικών αντικειμένων ή/και του ιδίου του ιδρύματος ανώτερης εκπαίδευσης, δεν διασφαλίζεται η ποιότητας της εξ αποστάσεως εξέτασης, συστήνεται η επέκταση της διάρκειας του τρέχοντος εξαμήνου και η ανάλογη μετάθεση της εξεταστικής περιόδου.

Τον ρόλο των Φορέων ποιότητας έχει σε πρόσφατη ανακοίνωση επισημάνει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας (ENQA) όπου αναφέρει... περισσότερα εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr