Σε εφιάλτη μετατράπηκε η διαμονή φοιτήτριας σε ξενοδοχείο - Παραλίγο να την "φάνε" οι κοριοί (ΦΩΤΟ)

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η διαμονή εστιακής φοιτήτριας σε ξενοδοχείο - Παραλίγο να την "φάνε" οι κοριοί (ΦΩΤΟ)

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η διαμονή φοιτήτριας σε ξενοδοχείο της Αθήνας μετά το μέτρο της αναγκαστικής αποχώρησης από το δωμάτιο της φοιτητικής εστίας όπου διέμεινε.

Η φοιτήτρια είχε μεταφερθεί από την φοιτητική εστία (ΦΕΠΑ) εν μέσω κορωνοϊού σε κοντινό ξενοδοχείο μετά την 1η οδηγία του Υπουργείου Παιδείας που όριζε την απαγόρευση λειτουργίας όλων των φοιτητικών εστιών της χώρας.


Ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλει στο Υπουργείο Παιδείας το ξενοδοχείο για την αηδιαστική κατάσταση που αναγκάστηκε να βιώσει φοιτήτρια της ΦΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο σύλλογος:

«Η φοιτήτρια είχε τρομοκρατηθεί για πιθανή εκκένωση της εστίας και είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από αυτήν υπό τον φόβο να μη μείνει άστεγη. Τελικά αυτό που αντίκρισε ήταν κοριοί κάτω από το κρεβάτι της. Ακόμα χειρότερο είναι ότι από το ξενοδοχείο της είπαν πως θα γίνει απολύμανση αύριο στο συγκεκριμένο δωμάτιο και πως μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο».

Και καταλήγει: «Τα ξενοδοχεία, λοιπόν, που έδωσαν σε φοιτητές, έχουν έντομα και μάλιστα επικίνδυνα για την υγεία τους. Δυστυχώς, αυτές είναι οι συνθήκες στα ξενοδοχεία που στεγάζονται οικότροφοι. Αυτές είναι οι παροχές προς τους φοιτητές για μια ακόμα φορά που εμπλέκεται η ιδιωτική πρωτοβουλία. Και όλη αυτή η κατάσταση περί πιθανής εκκένωσης των εστιών έχει δώσει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους να αξιοποιήσουν κονδύλι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες τους».

Δείτε εικόνες 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr