Φοιτήτριες κατήγγειλαν καθηγητή για σεξουαλικό εκβιασμό

Καταγγελία σε βάρος καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κατατέθηκε στο υπουργείο Παιδείας στις 9 του περασμένου Μαΐου. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος εκβίαζε σεξουαλικά φοιτήτριες και καθηγήτριες του πρώην ΤΕΙ, «με τη συμπεριφορά του να γίνεται αποδεκτή επί πολλά έτη στην κοινωνία της Κοζάνης».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καθηγητής «συνάπτει ερωτικές σχέσεις με φοιτήτριες κι όσες δεν ενδίδουν στις ορέξεις του τυγχάνουν πρωτοφανής δυσμένειας σχετικά με τις επιδόσεις των μαθημάτων».

Από τη θέση του, επιπλέον, «προσεγγίζει κοπέλες που επιθυμούν να διδάξουν ως έκτακτο προσωπικό και υπόσχεται ώρες διδασκαλίας με ανταλλαγή τη σύναψη ερωτικών σχέσεων». «Όλη του η παρουσία είναι αντίστοιχη και ακόμα χειρότερη του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών» αναφέρεται στην καταγγελία σύμφωνα με τον «Πρωινό Λόγο».

Στις 17 Μαΐου 2019 το πέμπτο τμήμα Πειθαρχικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ζητά από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να ενημερώσει την υπηρεσία. Ως γνωστόν τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα και ο κάθε πρύτανης είναι πειθαρχικά προϊστάμενος για τα όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ, Θεόδωρος Θεοδουλίδης δήλωσε ότι, «ελέγχθηκε η υπόθεση το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο» και δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, η οποία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».

Σύμφωνα με το παραπάνω μέσο της Κοζάνης, δεν έγινε κανένας έλεγχος το καλοκαίρι, περίοδο που δεν γίνονταν μαθήματα, ώστε να ερωτηθούν για τα καταγγελλόμενα, ούτε έγινε γνωστό το ποιος διενήργησε την έρευνα.

Σε ανάλογες περιπτώσεις το θέμα πηγαίνει και στο πειθαρχικό συμβούλιο αν φυσικά κριθεί κάτι τέτοιο σκόπιμο από τον πρύτανη, κάτι που προφανώς στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν έγινε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr