Ένταση με φοιτητές στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση με φοιτητές στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με συνθήματα «η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «τον λόγο για τον άσυλο τον έχουμε εμείς» μέλη φοιτητικών οργανώσεων ήρθαν σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς, όταν κατάφεραν να φτάσουν στην αίθουσα που γινόταν η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων.

Η συνεδρίαση που διεξήχθη σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο διακόπηκε μετά την εισβολή. Οι φοιτητές ζητούσαν να συμμετάσχουν και αυτοί στη συζήτηση επί των προτάσεων που έχει κάνει στην ακαδημαϊκή κοινότητα η υπουργός Παιδείας αναφορικά με νομοθετικές πρωτοβουλίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Μετά από την διαμαρτυρία τους οι φοιτητές αποχώρησαν, ενώ έφτασαν έξω από το ξενοδοχείο και δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Αφού έληξε η ένταση στον χώρο έφτασε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να παραστεί στη σύνοδο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές:

"Σήμερα το πρωί, ο φοιτητικός μας σύλλογος, παρεβρέθη από κοινού με άλλους συλλόγους στη Σύνοδο των Πρυτάνεων για να διασφαλίσει το αυτονόητο: ότι οι ίδιοι οι φοιτητές είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για το μέλλον τους!

Θεωρούν, μάλλον, οι πρυτάνεις και η υπουργος, Νίκη Κεραμεως, πως απλά και καθημερινά «ζητήματακια», όπως: η κατάργηση του ασύλου, η διαγραφή μας στα ν+2 χρόνια , η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου μας βάσει αξιολογήσεων,και όσα αλλά ευαγγελίζεται, δεν αφορούν τους φοιτητές. Σάμπως αυτοί πλήττονται από αυτά τα μέτρα;

Υπολογίσανε όμως λάθος, καθώς ούτε η απομακρυσμένη περιοχή ,ούτε η ενισχυμένη αστυνομική περιφρούρηση ,ούτε καν τα στραμμένα προς τους φοιτητες όπλα τους δεν στάθηκαν ικανά να εμπόδισαν τους φοιτητικούς συλλόγους της δικής μας και άλλων σχολών από το να καταστήσουν σαφές με το πιο έμπρακτο και εμφατικό τρόπο ότι οποιαδηποτε τέτοια κίνηση θα μας βρει απέναντι της."

Φοιτητές Νομικής Αθηνών

ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ εαακ

φωτό intimenews

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr