Απλησίαστες οι τιμές των ενοικίων για τους φοιτητές στην Κύπρο

Απλησίαστες οι τιμές των ενοικίων για τους φοιτητές στην Κύπρο

Απλησίαστες είναι ως επί το πλείστον οι τιμές των ενοικίων, για τους φοιτητές. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Λευκωσίας, ενώ στην Λεμεσό τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Έγκωμη, Αγλαντζιά και Λεμεσός βάζουν φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Τα ενοίκια είναι στα ύψη.


"Έχουμε τιμές €600 για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου και €850 για διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων. Φυσικά υπάρχουν και πιο φθηνές επιλογές, όμως είναι λίγες αυτές. Γίνεται μεγάλη μάχη για το ποιος θα βρει το διαμέρισμα και μετά ποιος θα πάρει μια καλή τιμή", δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτιμητών Ακινήτων, Πόλυς Κουρουσίδης.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στην Λεμεσό. "Η Λεμεσός  έχει ένα γενικότερο πρόβλημα με τα ενοίκια γιατί δεν είναι μόνο οι φοιτητές. Είναι και οι ξένοι εργαζόμενοι, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές πολυεθνικές εταιρείες εκεί. Αλλά οι φοιτητές, οι οποίοι επικεντρώνονται στο κέντρο της Λεμεσού βλέπουμε ότι δυσκολεύονται πάρα πολύ και αν βρουν διαμερίσματα είναι πάρα πολύ ακριβά", πρόσθεσε.

"Βλέπουμε, επίσης, ότι ανεγείρονται επίσης και πάρα πολλά διαμερίσματα. Αν κοιτάξει κάποιος τις άδειες οικοδομής, που έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα, βλέπουμε ότι θα μπουν στην αγορά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια αρκετά διαμερίσματα, τα οποία ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσουν την κατάσταση", συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Πόλυ Κουρουσίδη,αι οι φοιτητικές εστίες, που έχουν δημιουργήσει και θα δημιουργήσουν ιδιώτες, συμβάλλουν στην αύξηση της προσφοράς.​

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr