Διευρύνεται το ωράριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Διευρύνεται το ωράριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ερευνητών και του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού της. Η διεύρυνση του ωραρίου έγινε κατορθωτή χάρη στους 38 νέους ασκούμενους βιβλιοθηκονόμους, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.

To πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων με την ΕΒΕ.


Επιθυμία του ΙΣΝ είναι να συνδράμει το έργο της ΕΒΕ μέχρι την πάγια ενίσχυση της στελέχωσής της, η οποία έχει ξεκινήσει να δρομολογείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τα συναρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά, το ωράριο λειτουργίας της ΕΒΕ διαμορφώνεται ως εξής:

  • Τμήμα Γενικής Συλλογής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 20:00, Σάββατο, 09:00 έως 14:00.
  • Τμήμα Χειρογράφων, Αρχείων & Ειδικών Συλλογών: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 14:00. Για τη μελέτη των χειρογράφων είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικοινωνία με το προσωπικό του Τμήματος, μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Τμήμα Δανειστικής Συλλογής (στελεχωμένες υπηρεσίες): Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 20:00.
  • Ανοιχτά Αναγνωστήρια, υπολογιστές για δημόσια χρήση: Δευτέρα έως Κυριακή και επίσημες αργίες, 06:00 έως 24:00.

Το ωράριο λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Βαλλιάνειο Μέγαρο (Συλλογή Εφημερίδων) είναι, προς το παρόν, το εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 16:00.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr