Το άγχος της εξεταστικής ανάγκασε... φοιτητή να βγάλει μαχαίρι

Το άγχος της εξεταστικής ανάγκασε... φοιτητή να βγάλει μαχαίρι

Το άγχος της εξεταστικής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βρει ησυχία στην πολυκατοικία που διέμενε… έστειλαν 18χρονο φοιτητή στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», ο 18χρονος φοιτητής, ο οποίος δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, περιγράφεται ως ένα ήσυχο παιδί, ευγενικό και αφοσιωμένο στις σπουδές του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω εξεταστικής το άγχος του είχε κορυφωθεί.


Σε αυτήν την αγωνία ήρθαν να προστεθούν οι… φασαριόζοι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Ο νεαρός αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη, ζητώντας του να παρέμβει καθώς λόγω της φασαρίας δεν μπορούσε νασυγκεντρωθεί στα μαθήματά του ούτε να κοιμηθεί. 

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε να χτυπάει την πόρτα του ιδιοκτήτη, κρατώντας ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του, διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς οχλήσεις που είχαν «τσακίσει» το νευρικό του σύστημα.

Πολύ γρήγορα συνειδητοποιώντας ότι κρατούσε μαχαίρι ο 18χρονος τοάφησε σε μία άκρη, ζητώντας συγνώμη από τον ιδιοκτήτη για τη συμπεριφορά του. Ισχυρίστηκε ότι καθάριζε ένα φρούτο, άκουσε πάλι φασαρία και σε μία «έκρηξη» κατέβηκε στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη χωρίς να αντιληφθεί ότι κρατούσε το μαχαίρι.

Ο νεαρός απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απειλής μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τον απείλησε, ωστόσο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Η εισαγγελέας έδραςπρότεινε να καταδικαστεί σε ποινή 10ημερών, όμως η υπεράσπιση ζήτησε εφέσιμη ποινή.

«Δεν θα ήθελα να σας έχω γείτονα» είπε μάλλον αστειευόμενη η πρόεδρος στον 18χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί συνεδρίες για τη διαχείριση του άγχους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr