Μην παρατάς τα όνειρά σου. Ενα σύνθημα, που απηχεί σε ελάχιστους, πόσοι είναι πια αυτοί που κυνηγούν ένα όνειρο και το κάνουν πράξη;

Είναι πράγματι λίγοι αυτοί που το τολμούν κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που τα καταφέρνουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο τερματοφύλακας της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΠ, Παναγιώτης Ορφανός, που εδώ και μερικές εβδομάδες, είναι φοιτητής Νομικής και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Κι όχι μόνο είναι αξιέπαινος επειδή ζει το όνειρό του, αλλά και για ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι 30 ετών και έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που ήταν μαθητής και άνοιξε για τελευταία φορά βιβλίο!

«Δεν έβγαινε επαγγελματικά με το πόλο, τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης, στην ουσία παίζαμε για το κέφι μας και για τον ΝΟΠ. Κάτι έπρεπε να κάνω, να δουλέψω, να βρω κάτι. Να ξέρετε, πάντα ήθελα να μπω στο Πανεπιστήμιο», η απάντησή του στο γιατί αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες.

Πριν από 12 χρόνια, όταν ήταν 18, είχε δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς όμως να μπορέσει να μπει πουθενά: «Ερήμην πήγα κι έδωσα, δεν θα πέρναγα πουθενά, το ήξερα, αφού δεν άνοιγα βιβλίο. Τότε είχα όνειρα να γίνω μεγάλος τερματοφύλακας στο πόλο. Λύκειο τέλειωσα με 15-16, είχα άλλες προτεραιότητες».

Με το που τέλειωσε το λύκειο ο Ορφανός ασχολήθηκε επαγγελματικά (τρόπος του λέγειν) με το πόλο, ενώ σπούδασε φυσικοθεραπεία στο ΙΕΚ Ακμή, όμως δεν δούλεψε ποτέ ως φυσικοθεραπευτής. Είχε ένα καλό μεροκάματο, τα καλοκαίρια μόνο όμως, στο ταξί του μπαμπά. Τον χειμώνα έτρεχε με διπλές προπονήσεις στον ΝΟΠ. Ο πατέρας του δεν ήθελε να αφήσει το ταξί, όμως ο ΝΟΠ και το πόλο είχαν γίνει λατρεμένη συνήθεια.

Πριν δύο χρόνια όμως το πήρε απόφαση να σπουδάσει. Δεν το είπε σε κανέναν, μόνο ο κολλητός του, ο Θανάσης Κοντάκος το ήξερε. Διάβασε όσο ποτέ στη ζωή του για να το καταφέρει, έφτασε σε σημείο να είναι δέκα ώρες ημερησίως πάνω στα βιβλία. Εκανε και φροντιστήριο, πλήρωσε δίδακτρα, αλλά «χαλάλι τα λεφτά και ο κόπος, έπιασαν τόπο, άξιζε η θυσία», το σχόλιό του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΠτΚ»