Θεσσαλονίκη: Φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στο ΥΜΑΘ για συναντήσουν τον Υπουργό Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στο ΥΜΑΘ για συναντήσουν τον Υπουργό Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Να εισβάλλουν στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης επιχείρησαν το πρωί φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με τα πρυτανικά συμβούλια του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την επικείμενη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρει η "voria", έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου οι συγκεντρωμένοι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του Κώστα Γαβρόγλου και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν την καγκελόπορτα του προαύλιου χώρου.


Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αγγελόπουλο, στον οποίο έθεσαν τα ίδια αιτήματα με τους πρυτάνεις.

Στην συνάντηση με τον Κ. Γαβρόγλου οι πρυτάνεις έθεσαν τα αιτήματά τους σχετικά με την συγχώνευση, την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, τη διασφάλιση της αξίας των διπλωμάτων των φοιτητών και την εναντίωσή τους στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το λύκειο Συκεών στη Θεσσαλονίκη όταν εκπαιδευτικοί και γονείς, μαζί με μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, επιδίωξαν να προσεγγίσουν το σχολείο όπου θα μιλούσε ο υπουργός Παιδείας και δέχτηκαν χημικά και κρότου λάμψης από ΜΑΤ για να τους αποτρέψουν.

Βίντεο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr