Στην Κύπρο αποφασίστηκε να δοθεί έκτακτο Χριστουγεννιάτικο φοιτητικό επίδομα

Στην Κύπρο αποφασίστηκε να δοθεί Χριστουγεννιάτικο φοιτητικό επίδομα

Φοιτητές Στην Κύπρο: Έκτακτο Χριστουγεννιάτικο επίδομα στους φοιτητές που σπουδάζουν στην Κύπρο αποφάσισε το Κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του... ενώ στην Ελλάδα φοιτητές αναμένουν να τους καταβληθεί το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2015-2016 όπως και του 2016-2017.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως δοθούν 150 ευρώ ως Χριστουγεννιάτικο επίδομα σε 5.000 περίπου φοιτητές, εάν και εφόσον πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΦΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Κύπρου) πληροφορεί το κοινό ότι με στόχο την παροχή όσο το δυνατόν ουσιαστικότερης στήριξης στις οικογένειες των οικονομικά ευάλωτων φοιτητών, το Υπουργικό Συμβούλιο (ΥΣ), μετά από Πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ενέκρινε την 1η Νοεμβρίου 2018 τα ακόλουθα πρόσθετα μέτρα:

(α) δαπάνη ύψους 750.000 ευρώ ως χριστουγεννιάτικο επίδομα σε 5.000 περίπου φοιτητές που εξασφάλισαν συνολικό αριθμό 20 μορίων και άνω κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων που υπέβαλαν για φοιτητικά επιδόματα την ακαδημαϊκή χρονιά 2017/2018,

(β) δαπάνη ύψους 1.820.000 ευρώ για σκοπούς σίτισης αυξημένου αριθμού δικαιούχων φοιτητών, σύμφωνα με τα πιο κάτω:

(ι) την μείωση του ορίου μοριοδότησης που απαιτείτο για την παραχώρηση του επιδόματος σίτισης από τα 23 στα 20 μόρια,

(ιι) καταβολή του επιδόματος σίτισης και στους αιτητές οι οποίοι ενώ έχουν εξασφαλίσει 20 μόρια και άνω, εντούτοις κατά την συμπλήρωση των αιτήσεών τους παρέλειψαν να διεκδικήσουν το επίδομα σίτισης, και

(ιιι) καταβολή του επιδόματος σίτισης σε δικαιούχους των οποίων η έγκριση τωναιτήσεων έχει γίνει μετά την δημοσίευση του αρχικού καταλόγου δικαιούχων για φοιτητικά επιδόματα.

(γ) δαπάνη ύψους 1.000.000 ευρώ για παροχή φοιτητικών επιδομάτων σε ελλαδίτες φοιτητές που κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2017/2018 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και σε οικογένειες επαναπατρισθέντων φοιτητών που φοιτούν στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό αποτελεί επαναλαμβανόμενη πρακτική.

Σημειώνεται ότι για την παροχή των επιδομάτων που αναφέρονται στα σημεία (α) και (β) δεν χρειάζεται να υποβληθεί από μέρους των δικαιούχων οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο και η πληρωμή θα γίνει απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τα σχετικά έντυπα για τους φοιτητές που σπουδάζουν στην Κύπρο μπορούν να τα προμηθευτούν εδώ.

Κύπριοι φοιτητές: Οι δικαιούχοι πιστοποιητικού απορίας

Την ενημερωτική σελίδα «Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα» μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr