Καταγγελία φοιτήτριας για καθηγητή στην Αθήνα: «Με χάιδευε μέσα στην αίθουσα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία φοιτήτριας για καθηγητή σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας: «Με χάιδευε μέσα στην αίθουσα»

Μια απίστευτη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Φοιτήτριες πανεπιστημίου της Αθήνας καταγγέλουν καθηγητή για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τις κλείδωνε μέσα στην τάξη και τις χάιδευε, ενώ ζητούσε να τις φωτογραφίσει με δαντελωτά σορτσάκια.

Άσεμνες χειρονομίες, σεξουαλικά υπονοούμενα, απειλές, φόβος για το τι μέλλει γενέσθαι. Όλα αυτά σε πανεπιστήμιο της Αθήνας. Τέσσερις φοιτήτριες καταγγέλουν τον καθηγητή τους. Το Star παρουσιάζει αποκλειστικά τις έγγραφες καταγγελίες. 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


«Κλείδωσε την πόρτα και με χάιδευε….»

«Κλείδωσε την πόρτα και έκατσε στην διπλανή καρέκλα…. Πέρασε το χέρι του γύρο μου, αγκαλιάζοντας με για να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή, και με το άλλο του χέρι χάιδεψε τον μηρό μου… Καθ΄ όλη τη διάρκεια που μου εξηγούσε τα της εργασίας, έβρισκε διάφορες προφάσεις  ώστε να υπάρχει φευγαλέο άγγιγμα».

Είναι η μαρτυρία της μίας φοιτήτριας. Μαζί με τις συμφοιτήτριες της, έσπασαν τη σιωπή τους και αποκάλυψαν όλα όσα βίωναν καθημερινά στη σχολή τους από έναν συγκεκριμένο καθηγητή. Απηυδισμένες, αποφάσισαν τον Ιούνιο του 2017 να μάθει ο πρύτανης τα πάντα.

Τι καταγγέλλει η φοιτήτρια

 «Πιάσε τη μηχανή όπως το αντρικό μόριο»

«Ήταν μια μέρα στο στούντιο, όπου εκεί δέχτηκα σεξουαλικό υπονοούμενο καθώς χειριζόμουν τη μηχανή μεγάλου φορμά. Μου είπε ότι πρέπει να την πιάνω όπως πιάνω τα αντρικά μόρια», λέει η φοιτήτρια.

«Έλαβα την απολογία και θα πάρει την πορεία της η υπόθεση. Κρίνω ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων. Αυτές είναι μακροχρόνιες διαδικασίες. Αισθάνομαι άσχημα γι΄ αυτό που έγινε», λέει ο πρύτανης. 

Σύμφωνα με τις φοιτήτριες ο μεσήλικας καθηγητής πρότεινε και ιδιαίτερα μαθήματα. Αν η απάντηση ήταν αρνητική, θα υπήρχαν επιπτώσεις. 

«Πότε θα σε φωτογραφίσω με το λευκό, δαντελωτό σορτς;»

Μέσω messenger έστειλε κάποιο μήνυμα και τη ρώταγε την φοιτήτρια «Πότε θα σε φωτογραφίσω με το λευκό σου δαντελωτό σορτσάκι;». Την κλείδωσε μέσα στην αίθουσα και επέμενε να την φωτογραφίσει. Μόλις την είδε και αγρίεψε, της άνοιξε την πόρτα και έφυγε. 

Οι περισσότεροι φοιτητές γνωρίζουν τις καταγγελίες των 4 φοιτητριών αλλά κρατούν τα στόματα τους κλειστά για να μην έχουν συνέπειες στις σπουδές τους. 

Η τέταρτη φοιτήτρια είχε άλλο πρόβλημα. "Είδε και έπαθε" να πάρει πτυχίο. 

«Κάθε φορά που με βλέπει στην εξεταστική είναι εριστικός και μου λέει  με γεια όταν παραδίδω. Είναι κατάφορη αδικία να δίνω το συγκεκριμένο μάθημα για 6η φορά. Είμαι μια συνεπής φοιτήτρια που δεν χρωστά κανένα  άλλο μάθημα», καταγγέλει.

Καταγγελία και για άλλον καθηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο

Η ΕΔΕ για τον μεσήλικα καθηγητή ολοκληρώθηκε πριν από πέντε μήνες, όμως εξακολουθεί να διδάσκει μέχρι να βγει η απόφαση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

  • Δείτε εδώ όλα τα τελευταία νέα με τις καταγγελίες φοιτητών.

Φοιτήτρια έχασε την ζωή της - Εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr