Οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα επιμορφώνονται στο «Υγεία»

Οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα επιμορφώνονται στο «Υγεία»

Η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Υγεία και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπογράφηκε την Τετάρτη στην Αίθουσα «Ν. Λούρος» του «ΜΗΤΕΡΑ», επισφραγίζοντας τη συμφωνία που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην επιμόρφωση των φοιτητών ιατρικής του κυπριακού πανεπιστημίου όσο και για το νοσοκομείο

Στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση νέων ιατρών «επενδύει» ο Όμιλος Υγεία. Συγκεκριμένα, στα νοσοκομεία του Ομίλου θα επιμορφώνονται οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ θα γίνεται και ανταλλαγή τεχνογνωσίας γύρω από την κλινική πρακτική.


Η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Υγεία και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπογράφηκε την Τετάρτη στην Αίθουσα «Ν. Λούρος» του «ΜΗΤΕΡΑ», επισφραγίζοντας τη συμφωνία που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην επιμόρφωση των φοιτητών ιατρικής του κυπριακού πανεπιστημίου όσο και για το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το οποίο καθίσταται πλέον διεθνές ιατρικό ακαδημαϊκό Κέντρο.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν μας επιτρέπει τέτοιου είδους συνεργασίες λόγω των αγκυλώσεων στην εκπαίδευση», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υγείας, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, προσθέτοντας ωστόσο πως «με αυτή τη συνεργασία είμαστε σε θέση, με την ομάδα καταξιωμένων ιατρών, τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό και με την εμπειρία που διαθέτουμε για περισσότερα από 35 χρόνια, να μεταλαμπαδεύσουμε την τεχνογνωσία και τις αξίες μας στη νέα γενιά ιατρών».

Σκοπός της συνεργασίας, η οποία θα έχει 10ετή διάρκεια, είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των φοιτητών της Ιατρικής, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κλινικής άσκησης και εκπαίδευσης, η προαγωγή δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και η υλοποίηση ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών δράσεων στον τομέα της Ιατρικής.

«Η συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ είναι κομβικής σημασίας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Δύο μεγάλοι οργανισμοί ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν προστιθέμενη αξία όχι μόνο στον τομέα της υγείας αλλά και της κοινωνίας και οικονομίας γενικότερα. Αποτελεί δε συγκριτικό πλεονέκτημα για την πρακτική και κλινική εμπειρία των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συμβάλλει στον στρατηγικό στόχο μας να καταστεί η Ιατρική Σχολή πρότυπο Ιατρικής εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστόφορος Χατζήκυπριανου.

«Σε ένα περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού είναι σημαντικό οι Οργανισμοί να είναι εξωστρεφείς και να συνδράμουν στην αριστεία, για προσφέρουν αυτή την προστιθέμενη αξία», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κώστας Γουλιάμος.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει αξιολογηθεί από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους Τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης, της απασχολησιμότητας και της στήριξης των φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr