Απάντηση ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά τις καταγγελίες για τις Φοιτητικές Εστίες

Απαντήσεις έρχεται να δώσει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά τις καταγγελίες των Συλλόγων Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Ξάνθης, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας. Η απάντηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ:

«Mε αφορμή τα εκτενή ρεπορτάζ για τις φοιτητικές εστίες, αρχικώς το ΔΣ του Ιδρύματος επισημαίνει ότι για παρόμοια θέματα ήδη έχει δημοσιοποιήσει ενημερώσεις και θέσεις του {βλ. www.inedivim.gr  σχετική ανακοίνωση 5/1/18}.

Ειδικότερα, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στα πλαίσια των καθηκόντων του συνάπτει συμβάσεις με αναδόχους συντήρησης των εγκαταστάσεων των ΦΕ από το 2012 (ΦΕ:Πάτρας) και από το 2013 (ΦΕ: Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεσ/κης, Ξάνθης).

Η ευθύνη υλοποίησης των υπηρεσιών συντήρησης των εγκαταστάσεων εναπόκειται στις επιτροπές παραλαβής των υπηρεσιών συντήρησης - οι οποίες ορίζονταν και αποτελούνται από υπαλλήλους των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Οι επιτροπές παραλαβής κατέγραφαν και βεβαίωναν την καλή εκτέλεση της συντήρησης των εγκαταστάσεων, εν αντιθέσει με την κατάσταση που προβάλλεται στις δημοσιογραφικές έρευνες για τις αρμοδιότητες του φορέα.

 Η μη ορθή τήρηση και υλοποίηση των υπηρεσιών και άλλα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης της συντήρησης των Εστιών σε σχέση με τις ευθύνες των επιτροπών παραλαβής και των υπευθύνων υπαλλήλων των Εστιών, έχουν άλλωστε αναδειχθεί ενδελεχώς και εσχάτως σε εκθέσεις των Ελεγκτικών Αρχών,  των οποίων  οι προτάσεις τίθενται άμεσα σε εφαρμογή από την Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ».

Εστιακοί Φοιτητές: Προσκαλούμε τον Υπουργό Παιδείας να έρθει να μείνει στην εστία μας και να δει ο ίδιος την κατάσταση! (ΕΙΚΟΝΕΣ)