Απεργία ΜΜΜ: Φοιτητές πως θα πάτε στη Σχολή σας

Με αρκετή υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» αύριο Παρασκευή 12/1 οι φοιτητές που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα, καθώς λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων φέρνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των απεργιών, θα πρέπει να στραφεί μόνο στα λεωφορεία και στον ηλεκτρικό, εκτός από κάποιες ώρες το μεσημέρι. Στον χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχει όμως και η ΠΝΟ, οπότε δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή, ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2 & 3) και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ).

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά αύριο. Ωστόσο, τη Δευτέρα (15/01), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα (15/01) και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Σύστημα κατά των αντιγραφών απέκτησαν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ