Συνελήφθησαν 56 Κύπριοι φοιτητές που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνελήφθησαν 56 Κύπριοι φοιτητές που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη Ερντογάν, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Συγκεκριμένα σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν νωρίτερα έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου συγκεντρώθηκαν Κύπριοι φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν, για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 8:30 μμ συνελήφθησαν περίπου 56 Κύπριοι φοιτητές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και Ελλαδίτες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

«Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία. Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα. Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις» αναφέρουν οι φοιτητές.

Οι φοιτητές αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου. Οι αλύτρωτες πατρίδες είναι πληγές ανοικτές. Η κάθοδος του Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μας βρει αμέτοχους. Οι ψυχές των αγνοουμένων, τα δάκρυα των μανάδων τους, τα κατεχόμενά μας χωριά και οι νεκροί πρόγονοί μας, σειρήνες που ηχούν και επαγρυπνούν τους Ελληνόψυχους φοιτητές. Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία. Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα. Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ., δηλώνουμε πως 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και μαζικά από ποτέ και δεν θα εφησυχαστούμε μέχρι τα σύνορα του Ελληνισμού να φτάσουν από την Κερύνεια μέχρι τον Γενουσό Ποταμό.

Όλη η ανακοίνωση:

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr