Νέα τροπή στην υπόθεση του φοιτητή του ΕΜΠ – Οι γονείς του επιμένουν ότι δολοφονήθηκε

Νέα τροπή στην υπόθεση του φοιτητή του ΕΜΠ – Οι γονείς του επιμένουν ότι δολοφονήθηκε

Μήνυση κατά αγνώστων για την ανθρωποκτονία του γιού τους κατέθεσε η οικογένεια του φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο έξι μέρες μετά την εξαφάνιση του. Οι γονείς του Νίκου Χατζηπαύλου 21 χρόνων, αμφισβητούν το πόρισμα του ιατροδικαστή, που αναφέρει ότι ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του από πτώση.

Προηγουμένως ο Εισαγγελέας στην Κω είχε απορρίψει αίτημα της οικογένειας να πραγματοποιηθεί νέα νεκροτομή από τεχνικό σύμβουλο που θα ορίσουν. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας υπέβαλε προσφυγή και νέο αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου.


Μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση δεν δύναται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του Νίκου, όπως αναφέρει το σάιτ της Αγγελικής Νικολούλη, anikolouli.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσο, ο θάνατός του επήλθε από πτώση από βράχο, η οποία του προκάλεσε σοβαρές εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος. Δεν αποκλείεται ο φοιτητής να ήταν αναίσθητος σε εσοχή του βράχου για πολλές ώρες, ακόμα και μέρες.

Έχοντας απώλεια συνείδησης από το χτύπημα στο κεφάλι, αδυναμία κίνησης από τα χτυπήματα στα άκρα και μη μπορώντας να καλέσει σε βοήθεια από τον τραυματισμό στους πνεύμονες, σύρθηκε σε μία απέλπιδα προσπάθεια, προκαλώντας βαθιές εκδορές στο σώμα του πάνω στα κοφτερά βράχια.

Μετά από αργή αλλά σταθερή εξωτερική και εσωτερική αιμορραγία, ο νέος κατέληξε αβοήθητος σε χρόνο που προσδιορίζεται περίπου τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση.

Η σορός δεν φέρει ίχνη άγριων ζώων και από κάποιον εξωγενή παράγοντα – πιθανά την καταρρακτώδη βροχή- το άψυχο πλέον σώμα του παρασύρθηκε από το βράχο και κατέπεσε στο σημείο που εντοπίστηκε.

Οι Αρχές εκτιμούν πως ο άτυχος Νίκος άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο για να αναρριχηθεί. Πιθανά επέλεξε ένα άγνωστο σε εκείνον σημείο και με μια λάθος κίνηση γλίστρησε και έπεσε με συνέπεια να τραυματιστεί βαρύτατα.

Περίπου τριάντα μέτρα από εκεί που βρέθηκε η σορός, αξιωματικοί του κλιμακίου των Εγκληματολογικών Ερευνών από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν, εντόπισαν το δεύτερο παπούτσι του άτυχου νέου αλλά και το φούτερ που φορούσε.

Το χρονικό

Ο Νίκος Χατζηπαύλου 21 χρόνων πήγε στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί την οικογένεια του που ζει τελευταία εκεί. Η μητέρα του είναι καθηγήτρια στο νησί. Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, έφυγε με το ποδήλατο του αδελφού του για μια βόλτα και εξαφανίστηκε.

Όταν σκοτείνιασε και δεν είχε ακόμα επιστρέψει,  οι γονείς του ειδοποίησαν την αστυνομία και σήμανε συναγερμός. Το ποδήλατο εντοπίστηκε την ίδια μέρα στην δύσβατη περιοχή του Προφήτη Ηλία.  Μετά από έξι μέρες ερευνών βρέθηκε νεκρός σε απόσταση  διακοσίων μέτρων από  το σημείο που αφέθηκε το ποδήλατο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr