Η απάντηση των καταληψιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας

Η απάντηση των καταληψιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας

Σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, σήμερα Τρίτη 28/11/17, έγινε αναφορά στην κατάληψη μας (που διανύει την 22η μέρα) και θεωρούμε αναγκαίο να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πρώτον, ο δημοσιογράφος ρωτώντας τον υπουργό για την κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανέφερε ότι η «κατάληψη γίνεται για το θέμα της σίτισης».  Να πούμε για ακόμη μια φορά πως τα αιτήματά μας είναι: άμεση παροχή νερού σε όλα τα δωμάτια, την ανακαίνιση ακατάλληλων δωματίων, επαγγελματικά πλυντήρια, βασικός  εξοπλισμός σε όλους τους χώρους της εστίας, λειτουργία του μαγειρείου, φαγητό για όλους/ες,  ούτε μια ώρα χωρίς πετρέλαιο (ζεστό νερό – θέρμανση), ανοιχτά εστιατόρια σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, συντήρηση όλων των φοιτητικών εστιών, ανακαίνιση εστιών και ανέγερση νέων, να μην απολυθεί κανένας/καμία εργαζόμενος/η. Επίσης να θυμίσουμε στον υπουργό πως αυτά τα αιτήματα είναι αποφάσεις μόνο των Συλλόγων Οικότροφων των εστιών ΦΕΠΑ και ΦΕΕΜΠ. Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση (και) των αιτημάτων των υπόλοιπων εστιών πανελλαδικά (Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα κ.α.).

Δεύτερον, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η κατάληψη γίνεται από «φοιτητές που λένε ότι είναι φοιτητές». Δήλωση που εντάσσεται στην προσπάθεια του να υπονομεύσει την κατάληψη και να νομιμοποιήσει στη «κοινή γνώμη» μια επερχόμενη κατασταλτική παρέμβαση. Να τονίσουμε ξανά και στον υπουργό ότι η Κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι απόφαση των Συλλόγων που αναφέρουμε πιο πάνω. Απόφαση την οποία στηρίζουν έμπρακτα και άλλοι/ες φοιτητές/ριες που διαμένουν σε εστίες στην Κομοτηνή (κατάληψη πρυτανείας ΔΠΘ), στη Θεσσαλονίκη (κατάληψη παραρτήματος ΙΝΕΔΙΒΙΜ), στα Γιάννενα, στην Πάτρα (κατάληψη Διεύθυνσης της Εστίας).


Τρίτον, ο Γαβρόγλου είπε ψέματα πως «όλα όσα λένε να κάνουμε μας εμποδίζουν να τα κάνουμε», ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι/ες να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση όσων λειτουργιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και των εργαζομένων (φοιτητική μέριμνα, συμβάσεις εργασίας, ΔΙΕΚ κ.α.). Αυτό όμως θα γίνει με τους δικούς μας όρους,  περιφρουρώντας τις αποφάσεις του Συντονιστικού Κατάληψης, επιβάλλοντας και θέτοντας σε προτεραιότητα την υλοποίηση των αιτημάτων μας. Το υπουργείο είναι αυτό που αρνείται να υλοποιήσει τα αιτήματά μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Αφίσα που τοιχοκολλείται από το συντονιστικό της κατάληψης ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Αφίσα που τοιχοκολλείται από το συντονιστικό της κατάληψης ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις καταλήψεις.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr